Kulturförvaltningen, Strategisk samordning, Stödgivning

Vi söker dig som är en erfaren handläggare av stöd inom kulturområdet och som vill möjliggöra för oss att växa och lyckas i vårt gemensamma uppdrag fri kultur för upplevelser, möten, bildning och delaktighet. Tjänstens fokus är handläggning av kulturstöd inom cirkus och subventionsstöd barn och unga inom områdena cirkus och dans. 

Om tjänsten

Tjänsten är placerad inom enheten för stödgivning som ansvarar för stödgivning till kulturområdet, folkbildningen och föreningslivet i länet. Du kommer ingå i ett team av åtta handläggare och enhetschef med specialistkunskap inom stödgivning, kultursektorn, folkbildning och föreningsliv.

Som kulturhandläggare kommer du ansvara för handläggning av kulturstödsansökningar inom området cirkus samt subventionsstöd barn och unga inom områdena cirkus och dans. Du är anställd handläggare och dina områden kan variera och förändras över tid. Din huvuduppgift är att handlägga stöd, bidra till utveckling och att omvärldsbevaka inom ansvarsområdena. Du ingår i en tätt samarbetande arbetsgrupp men ska även självständigt genomföra möten och ha dialog med ett omfattande antal sökande aktörer och intressenter. Tjänsten kan även omfatta handläggning av andra konstformer och stödformer.

Enheten ingår i kulturförvaltningens avdelning för strategisk samordning som ansvarar för såväl kulturnämndens bidragsgivning till kultur- och föreningsliv samt folkbildning på distriktsnivå som Regionbiblioteket, Konsulentenheten och Stockholms läns museum.

Kulturförvaltningen i Region Stockholm arbetar på uppdrag av kulturnämnden. Kulturnämnden verkställer Region Stockholms kulturpolitik och svarar för satsningarna inom kulturområdet.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en akademisk examen inom kultur, humaniora eller ett samhällsvetenskapligt område, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete med handläggning av kulturstöd på regional, kommunal, statlig eller nordisk nivå. Vidare har du kunskap inom båda områdena cirkus och dans. Du har även mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Självklart kan du olika program så som Word, Excel, PowerPoint samt är väl insatt i att arbeta i digitala diariesystem.

Har du dessutom kunskap inom flera konstområden, föreningsliv eller folkbildning ser vi det som en fördel.

Självklart har du ett intresse för vår verksamhet, att arbeta i en politiskt styrd verksamhet och för innehållet i tjänsten.

Som person är du självgående och strukturerar och planerar det egna arbetet samt genomför ditt arbete systematiskt och metodiskt. Du har lätt för att samarbeta med andra samt att lyhört föra dialog med externa aktörer. Du är stabil, har integritet samt van att arbeta med tydliga deadlines.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi på kulturförvaltningen finns på två olika platser där merparten av oss sitter i nyrenoverade lokaler centralt på Södermalmsallén vid Medborgarplatsen, och Regionarkivet i rymliga lokaler i Flemingsberg med tillgång till eget gym.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev. Provanställning kan komma att tillämpas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ann Larsson, ann.i.larsson@regionstockholm.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3125
Kontakt
  • Ann Larsson, chef enheten för stödgivning, 08-12337840,ann.i.larsson@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Kristina Bergqvist Selder, SACO, 070-4842246
  • Heléne Söderholm, Vision, 070-0021596
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb