Är du en erfaren chef och ledare med gedigen erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatrin? Är du intresserad av metodutveckling och utvärdering? Då erbjuder vi en möjlighet att driva en unik enhet för barn och unga med komplex traumatisering samt ett barnahusteam. 

Vårt uppdrag är att ge patienter under 18 år, med symtom inom komplex traumatisering, bedömning och behandling. Enheten ingår i BUP Sektion Intensiv öppenvård, vars syfte är att erbjuda behandling för de barn och ungdomar som har behov av mer intensiva eller andra insatser än de som erbjuds via vår specialiserade öppenvård. Barnahusteamet, som är en del av Traumaenheten, bemannar tre barnahus och har som uppdrag att samverka med socialtjänst, polis, åklagarmyndigheten samt barnskyddsteamet. Barnahusteamet erbjuder även barnpsykiatrisk bedömning och krisstöd. 

Det är ett spännande arbete där vi jobbar inom befintliga vårdprocesser samtidigt som vi skräddarsyr insatser utifrån individuella behov och symtombilder. Metoder som vi arbetar med är TF-KBT, EMDR, CPP samt olika gruppbehandlingar. Vi utför också riskbedömningar på barn som agerar sexuellt samt erbjuder övergreppsspecifik behandling. Enheten har även uppdrag att ge behandling till flyktingar med mer komplex barnpsykiatrisk problematik. Personalgruppen består av läkare, psykologer, kuratorer, leg psykoterapeuter och administratörer uppdelade på tre team.

Det pågår metodutveckling på enheten och för närvarande utvecklar vi intensiv traumabehandling i samverkan med BUP Dagvårdsenhet. Barnahusteamet har utvecklat en krisstödsmetod som nu har resulterat i en metodbok och flera arbetsböcker. Det pågår en studie för att utvärdera intensiv traumabehandling samt en studie för att utvärdera barnpsykiatriskt krisstöd. 

Arbetsuppgifter 

Som enhetschef leder och fördelar du arbetet inom enheten genom ett aktivt ledarskap. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som enhetschef är:

 • personalansvar
 • budgetansvar
 • ansvar för vårdkvalitet och patientsäkerhet
 • ansvar för kompetensförsörjning och utveckling
 • att skapa och upprätthålla en god arbetsmiljö
 • samverkan, både inom BUP och med vårdgrannar
 • att uppnå fastställda miljömål.

Din närmaste chef är sektionschefen och du ingår i BUP Sektion Intensiv öppenvårds ledningsgrupp tillsammans med enhetschefer från sju andra enheter. Vi har en god kollegial pionjärstämning med en anda av att vilja hjälpa varandra och lösa problem.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha erfarenhet av ledarskap, intresse för och vana av att arbeta med traumatiserade barn och unga samt gedigen erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatri. Du ska också ha erfarenhet av verksamhetsuppföljning- och utveckling. Du har en relevant akademisk grundexamen som t.ex. socionom, psykolog, läkare eller sjuksköterska. Det är meriterande om du har genomgått en chefsutbildning. 

Personliga egenskaper

Goda chefs- och ledaregenskaper värderas högt. Du har ett strukturerat och uppgiftsorienterat arbetssätt samt är lyhörd och kommunikativ. Att fullfölja enhetens uppdrag och få andra att växa är viktigare för dig än personlig prestige. Du har lätt att förstå helheten och dess delar i sitt sammanhang och kan tänka strategiskt. Du vågar fatta, kommunicera och driva igenom beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP Stockholm skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska trivas, utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Du har förmåner såsom fri öppensjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, tjänstepension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Anställningsform 

Tjänsten är en tillsvidareanställning i grundprofessionen, med ett treårigt förordnande som enhetschef. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrig information 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökans snarast möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP Traumaenhet är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3109
Kontakt
 • Peter Ericson, sektionschef, 08-12335086
 • Sofia Borg, biträdande sektionschef, 070-2327736
Facklig företrädare
 • Liisa Holtay, Psykologförbundet , 08-12340484
 • Ulrika Sundbye, Vårdförbundet, 08-12340490
 • Victor Nabseth, Läkarförbundet, victor.nabseth@regionstockholm.se
 • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb