Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Vi söker nu en enhetschef till enheten för Molekylär Cancerdiagnostik som tillhör sektionen för Molekylär Cancerdiagnostik & Screening.

Du erbjuds

 • en spännande anställning med huvudfokus på en effektiv implementering av den främsta precisionsmedicinska diagnostiken inom cancer

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om verksamheten 

Medicinsk Diagnostik Karolinska är en av sjukhusets funktioner, där Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik ingår. Vi är Nordens största patologilaboratorium med cirka 500 medarbetare och totalt hanterar vi cirka 300 000 prover om året. Kliniken är ackrediterad enligt kvalitetsstandarden ISO 15189. Utöver den kliniska verksamheten bedriver vi omfattande utbildning och forskning.

Sektionen för Molekylär Cancerdiagnostik & Screening har en verksamhetsövergripande organisatorisk placering inom ME Patologi och Cancerdiagnostik i nära samverkan med andra verksamheter inom och utanför sjukhuset.

Läs mer om verksamheten: klinisk patologi och cytologi

Om tjänsten

Tjänsten erbjuder en unik möjlighet att arbeta med nya komplexa analysflöden i nära samverkan med andra chefer inom sektionen. Du kommer att vara första linjechef för laboratoriemedarbetare med olika kompetenser och bakgrunder samt ha budget och arbetsmiljöansvar. Du rapporterar till sektionschefen och ingår i sektionens lokala ledningsgrupp.

Som enhetschef vid sektionen för Molekylär Cancerdiagnostik & Screening leder och utvecklar du arbetet inom enheten för Molekylär Cancerdiagnostik. Du kommer att ha verksamhetsansvar för enheten och du förväntas löpande utveckla och förbättra arbetssätt och rutiner med kontinuerligt förbättrade utfall inom kvalitet, ledtider och ekonomi. Du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön samt ansvar för den kontinuerliga dialogen med våra insändande kunder. Som enhetschef har du personalansvar och säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet.

Vi söker dig som

Har en bred förståelse för avancerad diagnostiksamverkan och ett ledarskap för att främja en arbetskultur som genomsyrar våra värderingar

 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och ansvar med nära samarbete med andra verksamheter inom och utanför sektionen.  
 • Leder, motiverar och förser medarbetarna med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du besitter förmåga att skapa engagemang och delaktighet.
 • Planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar, väl medveten om verksamhetens mål med fokus på  patientnytta, kvalitet och ekonomi.

Kvalifikationer

Krav:

 • Akademisk utbildning, inkluderande disputation vid medicinsk fakultet
 • Omfattande vetenskaplig publicering inom området molekylär patologi av cancer, företrädesvis såväl inom genomik som transkriptomik och proteomik
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket, både i tal och skrift

Meriterande:

 • Praktisk erfarenhet av kvalitetsarbete inom ISO 15189, inkluderande validering av metoder och provkvalitet
 • Laborativ erfarenhet inom såväl genomik som transkriptomik, proteomik ochc bioinformatiska analyser av molekylära analysresultat
 • Dokumenterad erfarenhet av ledarskap 
 • Erfarenhet av formellt chefskap med personalansvar och ekonomiuppföljning i komplexa organisationer

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna. Stor vikt läggs vid intervjun. 

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3095
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb