Hematologsektionen, Verksamhetsområde Internmedicin, Södersjukhuset AB

Hematologen på Södersjukhuset i Stockholm har ett stort öppenvårdsuppdrag med mottagning och dagvårdsverksamhet där vi utreder och behandlar benigna och maligna blodsjukdomar. Här finns goda möjligheter till kompetensutveckling och forskning.

Arbetsbeskrivning 

Vi behöver nu stärka hematologteamet med ytterligare en specialistläkare. Vi söker dig som främst vill arbeta inom hematologisk öppenvård där vi har ett stort uppdrag för patienter med myelom, lymfom, myeloproliferativa sjukdomar och MDS. Till verksamheten hör en mottagning för tromboembolisk sjukdom och antikoagulantiabehandling. Du kommer aktivt delta i förbättrings- och förändringsarbete. Vi är ett starkt team som kombinerar det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. 

Kliniska placeringar anpassas utifrån din bakgrund och intresse. Hematologen är en del av Verksamhetsområde Internmedicin som har ca 500 medarbetare som bemannar medicinmottagning och sex vårdavdelningar. Hematologen har 12 slutenvårdsplatser.

Södersjukhuset har ett stort undervisningsuppdrag och omfattande forskning. Som hematolog hos oss deltar man även i undervisningen av läkarstudenter och AT-läkare. Det finns goda möjligheter att delta i kliniska prövningar eller forskning 

Beroende på kompetens erbjuds befattning som specialistläkare eller överläkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ansvarstagande och trygg i din yrkesroll. Som person tror vi att du är empatisk, prestigelös och du har lätt för att samarbeta men kollegor inom alla yrkeskategorier. Du bidrar positivt till arbetsklimatet på kliniken samt är en kunskapsresurs för andra. Du har vilja och engagemang att utveckla hematologsektionen.

Kompetenskrav

Legitimerad läkare med specialistbevis i hematologi

Alternativt specialistläkare i Internmedicin som vill subspecialisera sig inom hematologi

Meriterande

Erfarenhet av förbättrings- och kvalitetsarbete, forskningserfarenhet.

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

  • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
  • Ett generöst friskvårdsbidrag. Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
  • Södersjukhuset erbjuder även den bästa personalmatsalen med den finaste utsikten, uppskattade after works och andra sociala evenemang.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning. 

Information till dig som söker tjänst som specialistläkare, så kallad LUS-tjänst:

Nedanstående dokument/bilagor skall skickas med i din ansökan:  

  • Meritförteckning för läkare (Blanketten hittar du här under "Meritförteckning för specialistläkartjänster")
  • Examensbevis,
  • Bevis om legitimation från Socialstyrelsen,
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen 
  • Eventuellt publikationsförteckning

Intervjuer görs löpande under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan! 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3089
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb