Akademiskt specialistcentrum, Centrum för obesitas

Kunskapsutvecklingen inom obesitas sker med hög fart och har lett till nya effektiva behandlingar inte minst inom läkemedelsområdet. Behovet av vård är mycket stort samtidigt som vården är ojämlik. Där kunskapen brister styr ofta fördomar hur patienter blir bemötta. Vi söker dig som vill vara med och påverka utvecklingen i detta spännande skede inom området obesitas.

Akademiskt specialistcentrum är en satsning där Region Stockholm förlagt specialistvård för flera kroniska sjukdomar utanför akutsjukhusen. Här pågår mycket forskning med koppling till Karolinska Institutet och det finns stora möjligheter att forma nya sätt att arbeta.

Centrum för obesitas som ingår i Akademiskt specialistcentrum är en multidisciplinär, mångårig och framgångsrik verksamhet som tar emot de svårast sjuka patienterna med obesitas.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår kliniskt mottagningsarbete där det multidisciplinära samarbetet är viktigt. Du kommer även samarbeta med andra specialiteter t ex kardiologen, njurmedicin och endokrinologen kring patienterna. Vi driver också läkemedelsstudier. Handledning av studenter och ST-läkare ingår. Dagtid måndag-fredag, inga jourer/nattjourer ingår. Stor möjlighet finns att komplettera det kliniska arbetet med egen forskning.

Vår enhet är ett kompetenscentrum för behandling av obesitas i Region Stockholm. Vi utvecklar ständigt nya arbetssätt i verksamheten som vi sprider till andra verksamheter. Därför behöver du vara intresserad av att delta i forsknings- och utvecklingsarbete samt utbildning.

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i internmedicin, endokrinologi, njurmedicin eller annan relevant internmedicinsk specialitet. 

Meriterande: Pågående egen forskning samt erfarenhet av innovations- och utvecklingsarbete gärna med digitala verktyg.

Språkkrav motsvarande svenska c.

Personliga egenskaper
Du är intresserad av obesitas och har en positiv inställning till arbetet, patienterna och arbetskamraterna. Du är en teamspelare som är intresserad av det multidisciplinära arbetet, men kan även arbeta självständigt och har lätt anpassa dig till nya omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och vi vill att du ska vara intresserad av verksamhetsutveckling, innovationsarbete, forskning och utbildning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Viktigast för oss är att du har ett genuint intresse för området. Vi har stora möjligheter att skräddarsy en anställningsform. Har du aktiv forskning anpassar vi gärna så det fungerar för dig att kombinera klinik och forskning. Ett alternativ kan också vara att kombinera tjänsten här med en anställning på annan verksamhet. Självklart fungerar det också med en anställning som bara ligger hos oss.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt ök
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3085
Kontakt
  • Ylva Trolle Lagerros, MLA, 070-7691639
  • Maria Lidman, Enhetschef, 08-12367636
Facklig företrädare
  • Lena Bergqvist, Läkarföreningen, 0725293348
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb