Stockholms Centrum för Ätstörningar, Nationell högspecialiserad vård vuxna

Är du sjuksköterska inom psykiatrin och är nyfiken på ätstörningsvården?
Vi söker nu dig som vill vara med och bygga upp en ny heldygnsvårdsavdelning för nationell högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning. Ta chansen att vara med på denna spännande resa!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar.
Idag har vi en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi är idag närmare 200 anställda och kommer expandera mycket under 2024. Våra heldygnsvårdsavdelningar kommer under 2024–2026 att flytta till nya lokaler medan öppenvården finns kvar på Södermalm i Stockholm. 

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Vill du arbeta med och lära dig mer om patienter med ätstörningar? 
Vi erbjuder dig som utbildad sjuksköterska en stimulerande och trevlig arbetsplats där vi har patienten i centrum. Du får inledningsvis utbildning i våra behandlingsmetoder och sedan efterföljande handledning utifrån behov. Vi har sedvanlig ätstörningsvård, självvald inläggning och vård för unga vuxna. Vi bedriver även, sedan 1 december 2023, nationell högspecialiserad vård (NHV) för patienter med svårbehandlad ätstörning. Vi är ett engagerat team med hög kompetens som har goda förutsättningar för att bygga vården för patienter med särskilt komplexa behov.

Nationell högspecialiserad heldygnsvård vid svårbehandlad ätstörning är en enhet under uppbyggnad och kommer att ha möjlighet att vårda patienter med svårbehandlad ätstörning. Utgångspunkt för NHV är att individanpassa behandlingsupplägget och utöver fokus på ätstörningen även ta hänsyn till psykiatrisk samsjuklighet. De professioner som kommer arbeta på vårdavdelningen är undersköterskor, fysioterapeut, läkare, dietist och psykolog.
Du arbetar tillsammans med teamet för att utveckla en god relation till patienten som bygger på tillit och samarbete. 

Läs gärna mer om NHV här

Arbetsuppgifter:
Som sjuksköterska innefattar arbetsuppgifter ett patientnära arbete med stödjande samtal, att lära ut metoder för ångesthantering och läkemedelsadministrering. Du har en aktiv medverkan i ronder med läkare och på teammöten. Du har även en samordnande roll kring vårdplaneringar för patienterna samt leder psykoedukativa grupper för patienter och närstående.

Anställningsform och arbetstider: 
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid 38:15 timmar/vecka.

Kvalifikationer:
Du är legitimerad sjuksköterska och har tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård och/eller vård av patienter med ätstörning. Erfarenheter inom somatisk vård, TakeCare, LifeCare och genomförd Bergen-utbildning ser vi som meriterande.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är en person som är trygg i din roll som sjuksköterska och vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vi ser gärna att du är driven i förbättringsarbeten och tar initiativ till vårdutveckling.

Utbildning & lärotillfällen:
För att vidmakthålla kompetens erbjuder vi vid ett par tillfällen per år olika typer av kompetenshöjande aktiviteter. Vi har även lunchföreläsningar med intressanta och aktuella teman.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3082
Kontakt
  • Nina Henriksson, enhetschef, 070-0862439
  • Anna Eliasson, bitr. enhetschef, 070-3156081
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-06-24
Sista ansökningsdag 2024-07-14

Tillbaka till lediga jobb