Tema Cancer, ME Huvud- hals- lung- och hudcancer

Vi söker dig som är sjuksköterska och som vill kombinera akutsjukvårdsuppdraget med ett viktigt ansvar som kontaktsjuksköterska. Vill du utveckla både din akuta omhändertagande förmåga och din förmåga att skapa långsiktiga vårdrelationer med patienter och deras familjer? Ansök idag och bli en del av vårt team!

Du erbjuds

 • en spännande möjlighet att arbeta med kombinationer av flera diagnoser inom onkologisk vård
 • individuell introduktion med kontinuerlig uppföljning, som en del i introduktionen kommer du även få delta på Tema Cancers två introdagar samt fördjupningsdagar. På avdelningarna har vi också veckovisa föreläsningar
 • möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling såsom handledarutbildning 7,5hp, specialistutbildning med bibehållen lön och flera interna utbildningar
 • upp till 5000kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimme med 3500kr i friskvårdsbidrag
 • möjligheten att få en mentor för att utvecklas inom området och i din roll som sjuksköterska.

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten

Karolinska Universitetssjukhuset är tillsammans med Karolinska Institutet av Organisation of European Cancer Institutes, ett certifierad Comprehensive Cancer Center. Tema Cancer omfattar majoriteten av cancervården på Karolinska, kirurgisk såväl som medicinsk.

I rollen som sjuksköterska på dagvården innehar du ansvar för att hantera patienter före och efter medicinska ingrepp med en hög grad av uppmärksamhet mot patientens dynamiska allmäntillstånd. Utöver detta inkluderas även telefonrådgivning och andra mottagningsuppgifter i arbetsbeskrivningen. Ditt arbete utförs såväl självständigt som i samarbete med andra yrkesgrupper inom vården, inklusive sjuksköterskor, undersköterskor, kontaktsjuksköterskor, läkare och andra hälso- och sjukvårdsprofessioner. Arbetstiderna omfattar dagtid, måndag till fredag, med en tidsram från kl. 07:30 till 16:00. Det finns möjlighet att rotera mellan dagvården och andra enheter på vårdgolvet, till exempel bronkoskopiavdelningen eller som kontaktsjuksköterska, vilket bidrar till en omfattande möjlighet till kompetensutveckling.

På B10:09 BES/Lungonkologi avdelningen vårdas patienter med Lungcancer, samt Bröstcancer och sarkom, främst för biverkningar som uppstår av cancerbehandling men också för sjukdomar relaterade till tumörsjukdomen. Viss utredning sker också på avdelningen som har totalt 14 vårdplatser. I mån av plats tas också övriga cancerdiagnoser omhand hos oss.

Vi arbetar i team, där du som sjuksköterska leder ett team tillsammans med 1 undersköterska. På avdelningen finns det minst tre team och som sjuksköterska har du det övergripande ansvaret för patienten. Arbetet är självständigt, vilket ställer krav på god organisationsförmåga och vilja att lägga upp ditt arbete på bästa sätt. Vården är högspecialiserad och det kräver att vi arbetar enligt evidensbaserade omvårdnadsriktlinjer vid omhändertagandet av våra patienter. På avdelningen finns en kliniskomvårdnadsledare, vårdplatskoordinator, bemanningsassistent och receptionist som stöd i det dagliga arbetet.

På vårdavdelningen arbetar vi dag/kväll och helg. På dagvården lungonkologiskt centrum arbetar vi måndag till fredag 7:30-16:00. Du roterar månadsvis mellan avdelning-öppenvård.

Vi söker dig som

 • är självständig och arbetar bra på egen hand. Du organiserar och lägger upp ditt arbete på bästa sätt
 • är trygg i din yrkesroll och att du har stort intresse för omvårdnad och vill vara med och utveckla den
 • kan anpassa dig till vad omgivningen kräver
 • tar initiativ och driver fram utvecklingsprojekt utifrån verksamhetens bästa.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:

 • Om du är ny i sjuksköterskerollen ser vi gärna att du har någon tidigare erfarenhet inom vården

Om rekryteringsprocessen

Urval kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta därför inte med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan – Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3077
Kontakt
 • Björn Andersson Hägg, 0724641215
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb