Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Mörby barn

Fysioterapeut/sjukgymnast till Habiliteringscenter Mörby barn

Vill du skapa förutsättningar för barn att fungera på bästa sätt i sin vardag?

Om oss

Habiliteringscenter Mörby barn är en specialistmottagning som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till barn 0-17 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumtillstånd, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Genom att ge råd, stöd och behandling till den enskilda och dess nätverk, kan vi förebygga och minska svårigheter som en funktionsnedsättning kan medföra. Vi är organiserade i team utifrån funktionsnedsättningarna; intellektuell funktionsnedsättning och rörelsenedsättning respektive autismspektrumtillstånd. 

Vill du vara en del av ett härligt gäng och skapa de bästa förutsättningarna för barn att klara vardagen?

Vi söker nu en fysioterapeut till Mörby barn. Hos oss är det en härlig gemenskap med hög kompetens och lång erfarenhet. Vi arbetar tvärprofessionellt med professioner såsom psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, specialpedagog och logoped. Hos oss är klimatet välkomnande med ett prestigelöst förhållningssätt och nära till skratt.

Om tjänsten:

Nu har vi möjlighet att välkomna en fysioterapeut att bli en del av vår enhet! Vi söker dig som är nyfiken, nytänkande och vill ta dig an uppdraget som fysioterapeut för mottagningens patienter. Hos oss får du stor frihet att lägga upp ditt arbete inom ramarna för tjänsten. I rollen som fysioterapeut hos oss har du ett nära samarbete med både kollegor på enheten och externa samverkanspartners, där du bidrar med din specifika yrkeskompetens. Du deltar i utbildningsinsatser samt ger information och handledning kring fysisk aktivitet till patienter och deras nätverk. Därtill bedömer du behov av, förskriver, provar ut och följer upp medicintekniska och ortopedtekniska hjälpmedel. Arbetet kräver nyfikenhet och förståelse för patienter som sällan fungerar enligt normer. Detta kräver anpassningar i arbetssätt och perspektivtagande samt att du skapar individuella och kreativa lösningar på problem utifrån deras förutsättningar.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har ett intresse för att jobba med barn. Vi förutsätter att du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet. Du har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete, samt trivs att arbeta i team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det bedöms som meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn eller tidigare arbete med våra målgrupper.

För att trivas i vår verksamhet är det en förutsättning att du tycker om att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Vidare är du som person flexibel och utvecklingsorienterad. I ditt arbete är strukturerad, självgående och kommunikativ. Vi välkomnar dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Har du tidigare erfarenhet av arbete med personer med varaktig funktionsnedsättning och av habiliteringsarbete är det också fördelaktigt

Hos oss får du:

 - Kompetenta och trevliga kollegor i såväl den egna som andra professioner

 - Stimulerande arbetsuppgifter med stor bredd och variation

 - Stora möjligheter att själv planera ditt arbete

 - Kollegialt stöd och utbyte

 - Yrkesmässig utveckling genom arbete i specialiserade team

 - God kompetensutveckling bl a genom vår interna personalutbildning samt handledning.

 - Flexibel arbetstid

 - Fri hälso- och sjukvård

 - Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Vikariat med tillträde enligt överenskommelse

Kontakta gärna:

Enhetschef, Neda Seyfeddini 08-123 357 10

Fysioterapeuterna Tomas Airio 070-484 60 52

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm.

Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mörby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3075
Kontakt
  • Neda Seyfeddini, 08-12335782
Facklig företrädare
  • Fysioterapeuterna, Thomas Airio, 070-4846052
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb