Vill du vara del i en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar och samtidigt få bred kunskap om barn- och ungdomspsykiatri? Vi söker nu två sjuksköterskor för dag- och kvällstjänstgöring, på heltid.

BUP Sektion Akut och Heldygnsvård består av en akutmottagning samt heldygnsvårdsavdelningarna 1, 2 och St Göran. Sektionen erbjuder vård till barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län med komplicerade psykiatriska tillstånd såsom psykoser, ätstörningar och trauma, ibland i kombination med t ex sociala svårigheter eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vården bedrivs enligt både HSL och LPT. Heldygnsvårdsenheterna har tio vårdplatser vardera. Välkommen till en arbetsplats där du kommer att känna gemenskap, kunna utvecklas som människa och ett arbete där du gör gott! Vi har alltid våra patienters bästa i fokus och gör gemensamt vårt yttersta för att de ska få den bästa möjliga vården. Arbetet på enheterna är mycket omväxlande utifrån de behov som våra patienter har och du kommer få möjligheten att vara med på våra patienters väg mot återhämtning och tillfrisknande.
Vi söker dig som vill bidra med din kunskap, nyfikenhet, påhittighet, livserfarenheter och ditt lugn. Din roll som sjuksköterska är navet i heldygnsvården och med ditt holistiska perspektiv är du en viktig del i den personcentrerade vård som bedrivs. 

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska är du arbetsledare och har helhetsansvaret för den psykiatriska omvårdnaden för patienterna. Du blir omvårdnadsansvarig sjuksköterska för 2-3 patienter där du, tillsammans med teamet, arbetar gemensamt så att våra patienter ska få så god vård som möjligt.
Du kommer att få använda dina olika sjuksköterskekompetenser utifrån patienternas behov, såsom samtal, bedömningar och samordning. I övrigt sedvanliga sjuksköterskeuppgifter såsom provtagning, vissa medicinska uppgifter och läkemedelshantering. Vid akuta situationer förväntas du kunna arbetsleda, prioritera och delegera.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska.

Det är meriterande om du har specialistutbildning inom psykiatri eller hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. Även tidigare arbetslivserfarenhet inom dessa områden är meriterande.

Personliga egenskaper

Du har en positiv inställning, är flexibel och ansvarstagande samt har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du behöver ha förmåga att möta människor i kris och ha en personlig mognad. För att lyckas i rollen kan du arbeta självständigt utifrån de riktlinjer som finns och känner trygghet i att arbetsleda övrig personal.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder flertalet interna och externa utbildningar såsom MI, DBT, Bergenmodellen och anpassar din introduktion efter dina behov. Du kan också få gå din specialistutbildning på betald arbetstid. BUP Stockholm skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri öppenvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, tjänstepension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Anställningsform 

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Heltidsmåtten är för dag/kvällstjänsterna 38.25 tim/vecka. Möjlighet till deltidsarbete finns. Arbetstiderna är förlagda dagtid 7:15-16:15 samt kvällstid 12:00-20:30. Helgtjänstgöring är 2 helger på 5 veckor. Vi har även utrymme för flextid.

Övrig information 

Intervjuer kommer att ske löpande. För dig som inte tidigare har arbetat inom barn- och ungdomspsykiatri påbörjas anställningen med sex månaders provanställning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP heldygnsvårdsenhet 1 är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3068
Kontakt
  • Mahin Daraiee, enhetschef, 0702-619078,
Facklig företrädare
  • Ulrika Sundbye, Vårdförbundet , 08-12340490.
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb