Psykolog, psykoterapeut, legitimerad hälso-och sjukvårdskurator till Rotebro vårdcentral

Vill du vara med psykisk hälsa teamet på Rotebro Vårdcentral?  

Vi söker dig som är psykolog/psykoterapeut/legitimerad hälso-och sjukvårdskurator och vill bli en del av vårt team!

Sedan första december 2021 har vi startat en mottagning som ska tillhandahålla insatser för barn och unga (6–17 år) med mild till måttlig psykisk ohälsa. I uppdraget ingår att utveckla samverkansrutiner med barn- och ungdomspsykiatri, skola, elevhälsa, socialtjänst och den lokala gruppen för Samverkan kring barn i behov av särskilt stöd (BUS). 

Om oss:

Rotebro vårdcentral ligger i norra Sollentuna i nära anslutning till pendeltågstationen i Rotebro. Här på vårdcentralen är vi ett team på 34 medarbetare, med gedigna kunskaper och många med lång primärvårdserfarenhet. Vår arbetsgrupp består av en sammansättning av olika professioner: distriktsläkare, ST-läkare, AT-läkare, distriktssköterskor, mottagningssköterskor, undersköterskor, psykolog, kurator och mediciniska sekreterare som alla kompletterar vårt team.

Vår ambition är att erbjuda invånarna god vård på hög medicinsk nivå med fokus på patientsäkerhet och kvalitet. Vi ansvarar för cirka 10 000 listade patienter. Vi bedriver läkarmottagning, sjuksköterska/ distriktssköterskemottagning, hemsjukvård, astma/KOL mottagning, diabetessköterska samt medicinsk fotvård. Dessutom Rotebro vårdcentral har en välfungerande psykisk hälsa team. Du kan läsa mer om oss på Rotebro vårdcentral (regionstockholm.se)

Vi erbjuder:

Rotebro vårdcentral ingår i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en av Sveriges största vårdgivare. SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Du har möjlighet att själv utforma bidra i/driva utvecklingsarbete utifrån ditt intresse gemensamt med andra dedikerade kollegor. Vi har en positiv inställning till nya idéer och arbetssätt. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Om tjänsten:

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete. Du kommer att få vara med och utveckla och forma verksamheten tillsammans med teamet och våra samarbetspartners.

Utökade insatser för psykisk hälsa barn och unga (6-17 år) omfattar i korthet:

 • Psykiatrisk bedömning av barn och unga med psykisk ohälsa inklusive bedömning av beroendeproblematik och suicidrisk.
 • Psykopedagogisk behandling av barn och unga med mild till måttlig psykisk ohälsa.
 • Psykologisk behandling av barn och unga med mild till måttlig psykisk ohälsa inklusive interventioner för trotssyndrom och annan utagerande problematik
 • Stödsamtal och krisstöd för barn och unga inklusive fördjupat stöd till närstående såsom riktade stödinsatser och föräldrautbildning.

Kvalifikationer:

 • Legitimerad psykolog, psykoterapeut eller legitimerad hälso- och sjukvårdkurator med lägst basutbildning i psykoterapi (Steg-1)
 • Du har minst ett års dokumenterad erfarenhet av praktiskt behandlingsarbete med barn och ungdomar
 • KBT-inriktning och tidigare erfarenheter av behandlingsarbete med barn och unga på primärvård eller BUP är meriterande.
 • Kunskaper i journalsystemet Take Care och god datorvana.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Heltid 100%, deltid och sysselsättningsgraden kan eventuellt diskuteras. Arbetstid måndag till fredag, dagtid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är intresserad av primärvårdens uppdrag och vill bidra till dess utveckling. Du är bekväm med att arbeta självständigt och ta egna beslut samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Du har ett patientcentrerat arbetssätt, är lyhörd och flexibel i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information:

Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer!

Information om tjänsten lämnas av:

Verksamhetschef: Jero Mirman tel:070-16437 91

Fackliga företrädare:

Akademikerförbundet SSR: Gunilla Würtzell tel: 08-123 404 87

Psykologförbundet: Liisa Holtay  tel: 08-12340484

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/vecka
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3065
Kontakt
 • Jero Mirman, 070-1643791
Facklig företrädare
 • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340, 08-12340487
 • Liisa Holtay , Psykologförbundet , 08-12340484
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb