Är du intresserad av avancerad medicinsk vård och behandling av patienter med akut diabetes-endokrinologi och gastroenterologi-hepatologi. Är du dessutom en person som tycker om att driva projekt och prova nya grepp för säker vård och god arbetsmiljö och jobba i team? Då kan vår avdelning vara något för dig! Hos oss finns möjlighet till både vikariat och tillsvidareanställning.

Arbetsbeskrivning

Vi utreder och behandlar patienter med akuta och kroniska endokrina tillstånd, diagnosticerar autoimmuna sjukdomar såsom morbus crohn och ulcerös kolit och patienter med akut leversjukdom samt patienter med skiftande akuta medicinska diagnoser. Patientgrupperna kräver avancerad diagnostik och akut behandling vilket medför att du som sjuksköterska utvecklar en bred kunskapsbas.

På tre vårdplatser har vi måndag-fredag akut dagvård, där tar vi emot patienter som bedöms ha behov av akutsjukhusets specialister och möjligheter till snabb utredning och behandling men inte behöver dygnet-runt-vård.

Du samarbetar kring patienter med olika yrkeskategorier utifrån målsättningen att ge en god och säker vård. Vi organiserar vårt arbete enligt patient närmre vård (PNV).

Vår avdelning har en lång tradition av stabilitet och kontinuitet. Avdelningen fungerar mycket bra genom att vi har genomarbetade och tydliga rutiner. Vi lägger stort fokus på samarbete och kommunikation mellan alla professioner. Teamarbetet har alltid varit viktigt hos oss och vi arbetar fortlöpande för att förbättra detta. Vi har behovsanpassad rond (BAR) där vi sätter patienten i fokus genom en prioriteringsordning under hela dagen. Vi hjälper inte till - vi hjälps åt över alla professioner.

Efter att du kommit in i arbetet finns det möjlighet att öka din kompetens genom rotationstjänstgöring. Vi har ett flertal rotationstjänster såsom till diabetesmottagning, gastrodagvård, IBD mottagning, levermottagning och endoskopiskt centrum. Allt detta och mycket mer har gjort att många sjuksköterskor har stannat kvar och återvänt efter att provat andra arbetsplatser. Vi uppmuntrar individuell kompetensutveckling och vilket har gjort att vi har flera sjuksköterskor med magisterexamen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i dig själv och din yrkesroll och som vill dela med dig av din kompetens. 

  • Legitimerad sjuksköterska. Meriterande är erfarenhet av endokrinologi, gastroenterologi och hepatologi.
  • Flytande i svenska i tal och skrift
  • Erfarenhet av akutsjukvård är meriterande

Erbjudande

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande och utvecklande arbete. Vi ser därför att du är flexibel, strukturerad och har en god prioriteringsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Läs mer om vårt erbjudande här

Citat från Elisabeth Pantzar: "Chef & ledarskap är viktigt för oss och det är viktigt att mina medarbetare känner sig sedda och vet att de har mitt stöd. Min dörr står alltid öppen och jag värnar en öppen dialog. Jag ser mig som en trygg, ärlig och transparent person med lång erfarenhet som chef och ledare. Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla vården för våra patienter och höja kompetensen för medarbetarna. Jag ser kompetensutveckling som en självklar del i att få alla medarbetare att växa i sin egen profession."

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.
Vi kommer löpande gå igenom ansökningarna och kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att jobba inom Region Stockholm

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3050
Kontakt
  • Elisabeth Pantzar, 0739145110
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet centra Söder, 0704843310
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb