Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup och komplexa lösningar.

Trafikförvaltningen växlar upp med egen personal och vi på IT Integration Competence Center/ICC söker dig som vill arbeta som Team Coach hos oss. Vi är en grupp om tre team i tillväxt och hjärtat av integrationsinnovation som skapar och hanterar avancerade lösningar och plattformar för både interna och externa behov.  

Nu söker vi dig som tar ansvar för att förfina och vidareutveckla vårt agila arbetssätt samt stärka en kultur av öppenhet och samarbete. Känner du igen dig och vill bli del av vår engagerade grupp på Trafikförvaltning då hoppas vi att du söker tjänsten nu!

Om tjänsten

I din roll som Team Coach guidar och inspirerar du gruppen genom att jobba med kontinuerligt lärande i syfte att få till en bra arbetsmiljö och samtidigt bibehålla effekten i leveransen. Du håller agila ceremonier baserade på metodiker såsom scrum och/eller kanban.

I rollen som Team Coach ingår bland annat att:

 • Ansvara för att utbilda, coacha och facilitera team och individer i agila principer och metoder.
 • Leda eller stötta teamen i agila ceremonier, såsom dagliga stand-ups, sprintplaneringar och retrospektivs.
 • Stötta med kunskap om de verktyg och processer som behövs för att visualisera och strukturera upp arbetet.
 • Facilitera möten och workshops för Integration Competence Center och dess intressenter
 • Stödja teamen i deras dagliga arbete och hantera eventuella hinder som kan påverka deras prestation och produktivitet.
 • Jobba med psykologisk trygghet, "team"-Buildings m.m.

Viktiga kontaktytor är teammedlemmarna, Produktägare, andra Team Coacher samt ledning. Du deltar i och faciliterar även områdets gemensamma Produktledning.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som är intresserad av att ta ledande ansvar på gruppnivå. Förutom att hantera de vanliga uppgifterna för en scrum master, kommer du också att arbeta med att skapa och upprätthålla en positiv arbetsmiljö för teamen och se till att arbetsprocesserna är effektiva. Du bygger starka relationer både inom och utanför organisationen för att förbättra samarbetet mellan teamen. Du är van vid att leda i ständig förändring och har förmågan att anpassa och effektivisera arbetssätt.

Vidare har du:

Relevant högskoleutbildning på minst tre år eller relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Flerårig erfarenhet inom agila arbetssätt tex ramverk scrum/kanban Kunskap/erfarenhet av verktyg såsom ex Jira, teams mfl Kurser eller certifieringar inom agilt.

Det är meriterande om du har:

Flerårig erfarenhet av förändringsledning med många intressenter Framgångsrikt transformerat verksamhet till agilt arbetssätt

 • Arbetat i motsvarande roll i en större organisation
 • Erfarenhet av verksamhet inom Integration

Erfarenhet av komplexa IT-miljöer i transformation

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-146866 eller Anki Snis, 0703-77 59 69. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Sista ansökningsdag är 2024-06-04. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!  

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3043
Kontakt
 • Pia Boström, 0703146866
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb