Serviceförvaltningen, Verksamhetsstöd, Kansli och administration

Är du en driven och analytisk person som brinner för att lösa komplexa frågor och bidra till en god förvaltning? Nu finns möjlighet att söka rollen som utredare på serviceförvaltningen i Region Stockholm. Välkommen att söka till oss!

Om oss

Enheten kansli ansvarar bland annat för nämndadministration, registratur. diarie- och arkivhantering samt dataskydd. Enheten är en del av avdelningen ledningsstab på serviceförvaltningen och bidrar till fastighets- och servicenämndens ansvar för att erbjuda service och stödtjänster inom administration och it åt Region Stockholms nämnder och bolag.

Om tjänsten

Tjänsten är nyinrättad och syftar till att utgöra ett strategiskt samt operativt stöd för förvaltningens chefer och medarbetare för att bidra till en god förvaltning. Arbetsområdena är således mångfacetterade där du som utredare har en central roll i att granska och behandla olika typer av ärenden, utföra interna utredningar och bereda beslutsunderlag till nämnd. I arbetet ingår även att ta fram och utveckla interna processer och rutiner för att stärka förvaltningens besluts- och ärendehantering. 

Tjänsten omfattar även rollen som uppdragsledare där du förväntas självständigt och tillsammans med kollegor utveckla och driva interna utvecklingsarbeten. Samarbeta med olika avdelningar och intressenter är således en naturlig del av tjänsten. Tillsammans med dina kollegor inom enheten arbetar du för att säkerställa kvaliteten och effektiviteten i vårt arbete.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen där samhällsvetenskap eller juridik ingår, alternativ annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av handläggningsarbete och utredningsarbete, gärna inom offentlig förvaltning eller juridik. Du är van vid att hantera information med stor integritet samt har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Som person har du förmåga att strukturera och organisera ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i en miljö där du får möjlighet att lösa problem och ta ansvar för helheten. I och med att tjänsten är nyinrättad är det viktigt att du trivs med att ta fram och utveckla processbeskrivningar och rutiner, att du har en öppenhet för de varierande arbetsuppgifter som förekommer.

Stundtals kan arbetet omfattas av tajta tidplaner och ett högt tempo, vilket förutsätter en förmåga att kunna hantera tidsfrister. Vidare behöver du ha en god systemvana samt löpande hålla dig uppdaterad kring gällande rutiner, regelverket- och lager för att kunna erbjuda en service av hög kvalitet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete. Som anställd inom enheten erbjuds du individuell kompetensutveckling. Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i fina lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer kan komma att ske löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Jennie Vellner,     
jennie.vellner@regionstockholm.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3030
Kontakt
  • Jennie Vellner, 0812317557
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb