Beroendecentrum Stockholm, Maria Ungdom

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en klinik som bedriver universitetssjukvård samt forskning och utbildning.

Maria Ungdom hjälper barn, ungdomar och unga vuxna som har ett riskbruk, skadligt bruk eller beroende av alkohol och andra droger, ofta i kombination med annan psykisk ohälsa. Vi är en del av Beroendecentrum Stockholm och Region Stockholm och vi samverkar också med bland andra socialtjänsten och polisen. Maria Ungdom är en hel vårdkedja med akutmottagning med heldygnsvård samt öppenvård i flera former.

Läs mer om vår verksamhet samt vad vi kan erbjuda dig som medarbetare på vår webbplats: mariaungdom.se

 

Maria Ungdom och Mini-Maria är nu i behov av en sjuksköterska till lokal öppenvårdsmottagning i södra länet med närmast placering på MiniMaria Haninge. Här arbetar sjuksköterskor i team tillsammans med läkare, psykolog och behandlare. Vårt mål är att finnas nära våra ungdomar och deras anhöriga.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som sjuksköterska ingår telefonrådgivning, bedömning, utredning, kortare och längre behandlingar samt motivationsarbete av unga med eller under utredning för skadligt bruk och beroende av alkohol, droger eller läkemedel. Dokumentation sker i datajournalsystemet Take Care och vi arbetar i team med behandlare i kommunen.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete i en engagerad och kompetent arbetsgrupp där kollegialt samarbete utgör en central del av arbetet. Vi har ett öppet klimat där det finns gott om utrymme för frågor och stöd. Hos Beroendecentrum Stockholm och Maria Ungdom har du goda möjligheter att utvecklas i din profession. Vi arbetar aktivt med fortbildning för sjuksköterskor och uppmuntrar till utvecklingsarbete.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har en arbetsplats där man trivs och mår bra. Handledning, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt tillgång till mentor är en självklarhet hos oss.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid, dagtid. Kvällstjänstgöring kan förekomma någon kväll i veckan. Tillträde enligt överenskommelse

Kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterska med vidareutbildning inom psykiatri eller barn och ungdom. Meriterande är erfarenhet av arbete med ungdomar och deras familjer samt erfarenhet av beroendevård. Tidigare erfarenhet av öppenvårdsarbete är också önskvärt. Utbildning i Återfallsprevention, MI och ACRA är meriterande men kan också erbjudas inom ramen för tjänsten.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid att våra ungdomar och deras familjer får ett gott bemötande och möts med värme när de kommer till mottagningen. Vi vill att du är lösningsfokuserad och har ett engagemang för målgruppen. Du är med fördel strukturerad eftersom arbetet innebär att du själv kan planera, organisera och prioritera ditt arbete.  Då våra mottagningar är små lägger vi också stor vikt vid god samarbetsförmåga med vårdgrannar samt att du är trygg i din roll som sjuksköterska. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Maria Ungdom tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret i samband med nyanställning. Intervjuer sker löpande.

 

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 h/v
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2997
Kontakt
  • Annie Norell, enhetschef, 08-12347381
  • Angelina Schill Rizzo, bitr enhetschef, 08-12347468
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb