Serviceförvaltningen, Verksamhetsstöd, Kansli och administration

Har du ett samhällsengagemang och vill du vara med och driva samt utveckla arbetet kring registratur? Nu finns möjlighet att söka tjänsten som Registrator på serviceförvaltningen och Folktandvården i Region Stockholm. Välkommen att söka till oss!

Om oss

Enheten kansli ansvarar bland annat för registratur, nämndadministration, diarie- och arkivhantering samt dataskydd. Enheten är en del av avdelningen ledningsstab på serviceförvaltningen och bidrar till fastighets- och servicenämndens ansvarar för att utveckla moderna effektiva administrativa stödtjänster genom att konsolidera och realisera synergier inom administration och it åt Region Stockholms nämnder och bolag.

Om tjänsten

Tjänsten är en kombinerad tjänst mellan serviceförvaltningen och Folktandvården i Region Stockholm. Du kommer att vara anställd vid serviceförvaltningen och arbeta 50/50 för de två förvaltningarna.

Registraturen är en central del i förvaltningarnas arbete och i rollen som registrator kommer du att utgöra ett viktigt stöd i arbete med dokument- och diariehantering. Rollen innebär att vara sakkunnig för att säkerställa att hantering av handlingar sker enligt gällande regelverket. Där du tillsammans med dina kollegor får möjlighet att vara med och utveckla arbetet med registratur inom serviceförvaltningen och Folktandvården.

I arbetet ingår bland annat att:

  • Ta emot och datumstämpla post som inkommer till förvaltningen, samt tillse att den i förekommande fall registreras och delges ansvarig handläggare
  • Föra förvaltningens diarium genom att skapa ärenden och diarieföra allmänna handlingar
  • Vid registreringen av allmänna handlingar ta vederbörlig hänsyn till dess betydelse för en ändamålsenlig arkivvård, sker i samarbete med arkivarie
  • Stödja förvaltningens medarbetare och chefer i frågor om arbete i offentlig förvaltning, frågor kring diarieföring och allmänna handlingar
  • Bistå arkivansvarig i arbetet med bevarande och gallring

Anställningen är en särskild visstidsanställning på 100 procent under ett år med eventuell möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom registratur alternativt arkiv- och informationsvetenskap. Du har kunskap om arbete i en politiskt styrd organisation och minst ett års erfarenhet som registrator eller liknande. Vi arbetar i en digital registraturprocess det är därför viktigt att du har god systemvana och kan hantera digitala dokument- och ärendehanteringssystem. Erfarenhet av att arbeta med arkivfrågor är meriterande. 

Arbetet innebär flera moment varför du snabbt behöver kunna sätta dig in i och växla mellan olika arbetsuppgifter, vara lösningsfokuserad och flexibel samt ha en uttalad känsla för service. Du har en god administrativ förmåga - noggrannhet och ordning och reda är ett måste, liksom förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Tempot är ibland högt och det är därför viktigt att du kan planera och strukturera ditt arbete på bästa sätt. Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det är därför viktigt att du är en god samarbetspartner, både till kollegor och i kontakten med förtroendevalda och allmänheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete. Som anställd inom enheten erbjuds du individuell kompetensutveckling. Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i fina lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer kan komma att ske löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Jennie Vellner, jennie.vellner@regionstockholm.se. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2996
Kontakt
  • Jennie Vellner, 08-12317557
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb