Serviceförvaltningen, Ledningsstab, Marknad- och affärsutveckling

Vi söker dig som vill bli en del av vårt team med engagerade kundansvariga på serviceförvaltningen. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med många kontakter i regionens kärnverksamheter vård, kollektivtrafik, regional utveckling och kultur. Du kommer jobba både på taktisk och strategisk nivå för att säkerställa väl utformade tjänster och gott samarbete mellan serviceförvaltningen och våra kunder.

Om oss

Serviceförvaltningen tillhandahåller administrativa stödtjänster inom lön, ekonomi, upphandling och it till regionens samtliga kärnverksamheter i olika omfattning. Som exempel ansvarar vi för att alla sjukhus och vårdcentraler har fungerande uppkoppling och bra programvara som stöd när de möter patienter och invånare. Vi ser våra kollegor inom Region Stockholm också som våra kunder.

Marknad och affärsutveckling tillhör serviceförvaltningens ledningsstab och är sammanhållande för förvaltningens kundrelationer, överenskommelser och kundsamarbeten.

Om tjänsten

Som kundansvarig hos oss kan du vänta dig ett omväxlande arbete där du får möjlighet att bidra till att regionens kärnverksamheter får väl fungerande stöd inom lön, ekonomi, upphandling och it. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor både i andra delar av Region Stockholm och brett inom serviceförvaltningen. Du är engagerad och resultatinriktad samt trygg i din roll som kundansvarig.  

Ditt uppdrag är att bygga och upprätthålla en positiv och konstruktiv dialog med kunden. Serviceförvaltningen befinner sig i en förflyttning med målet att vi ska ge imponerande service och där får du som kundansvarig en nyckelroll, både i mötet med kund och internt på serviceförvaltningen. Du är lyhörd för kundens behov och förutsättningar samt känner till och förstår deras verksamhet och organisation. Du ansvarar för att kommunikationen mellan kunden och serviceförvaltningen fungerar väl, att kundens förväntningar möts och att kunden är nöjd. Till stöd har du ett gäng engagerade kollegor med samma arbetsuppgifter.

Våra kundansvariga är affärsansvariga gentemot kund och du kommer säkerställa att kunden känner till och förstår vilka tjänster som serviceförvaltningen tillhandhåller. Du hjälper kunden genom att föreslå, sätta upp och reglera nya affärer/överenskommelser utifrån kundens behov.

Du har ansvara för kundrelationen som helhet: är kunden nöjd, vilka behov finns framöver, hur kan serviceförvaltningen bli en ännu bättre leverantör? Du återkopplar behov och förbättringsförslag inom serviceförvaltningen.

Du företräder kunden internt inom serviceförvaltningen, bevakar och säkerställer att åtaganden fullföljs enligt överenskommelse. Du följer upp leveransen som helhet, har kontroll över, budgeterar, prognostiserar och följer upp intäkterna från kunden. Du är väl insatt i serviceförvaltningens samtliga tjänsteområden, har god kundförståelse och bedriver ett kundcentrerat arbete för förbättring och utveckling.

Vem är du?

Du är van vid att arbeta med kund på taktisk och strategisk nivå. För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är lösningsorienterad med ett stort driv och har lätt för att skapa samarbeten såväl internt inom förvaltningen som med kunden. Du trivs med att arbeta i en kreativ miljö där du tillsammans med dina kollegor skapar lösningar. Du triggas av utmaningar och av att konstruktivt lösa problem när sådana uppstår och känner dig trygg i att fatta förankrade beslut när det behövs.

Som person är du resultatinriktad, tålmodig och flexibel, van vid att ha många aktiviteter parallellt, trivs med att ta ansvar samt vågar ta beslut. Du är självgående och inlyssnande samt har en god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga. Att du samarbetar, rådfrågar och agerar bollplank med oss andra på marknads- och affärsutvecklingsenheten är en självklarhet.

Krav:

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller annan utbildning/kvalifikation som vi bedömer som likvärdig
 • Van och engagerad ledare med lång erfarenhet av kundcentrerat arbete
 • Affärserfarenhet med mycket god ekonomisk förståelse
 • Erfarenhet av avtalshantering och förhandlingsdialoger
 • Vana att leda och driva både stora och små mötesforum med väl beprövad mötes- och presentationsteknik
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande:

 • Erfarenhet av att ha arbetat som kundansvarig eller liknande ledarroll i kundgränssnittet på taktisk och strategisk nivå
 • Förståelse av att arbeta i en Shared Service verksamhet
 • Erfarenhet av att verka i en politiskt styrd organisation
 • Erfarenhet av att arbetat i eller i nära samarbete med regionens olika verksamheter
 • Förmåga att förstå och tolka behov samt koppla dessa till aktuellt tjänsteerbjudande
 • Erfarenhet av förändringsledning

Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett omväxlande och kreativt arbete i en enhet som är känd för sitt goda kollegiala stöd och sammanhållning. Vi är mitt uppe i ett viktigt vidareutvecklingsarbete där enhetens uppdrag tydliggörs och våra arbetsmetoder vidareutvecklas. Självklart är du med och påverkar med din goda erfarenhet och framåtanda.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan bifoga ditt CV och personligt brev. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Foresi Berner, anna.foresi-berner@regionstockholm.se 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2950
Kontakt
 • Anna Foresi Berner, 08-12317920
Facklig företrädare
 • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb