Vi söker nu dig med bred juridisk kompetens som vill arbeta med trafikförvaltningens stora affärer och investeringar inom kollektivtrafiken.

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Juristsektionen stödjer verksamheten med juridisk rådgivning, strategiskt beslutsstöd, upphandlings- och förhandlingsstöd, framtagande och granskning av kommersiella avtal samt övriga legala frågor som kan uppkomma.

Du kommer att ingå i ett team om 14 bolagsjurister. Var och en har egna ansvarsområden samtidigt som en del av arbetet sker i tätt samarbete med flera juristkollegor.

Bolagsjuristerna arbetar nära våra trafikslag – tunnelbana, pendeltåg, lokalbanor, buss, skärgårdstrafik och färdtjänst – och stödjer investeringsverksamheten i den omfattande utbyggnad av infrastrukturen som sker i Stockholm. Även frågor rörande IT, fastighetsbeståndet och entreprenader samt frågor gällande upphandling, offentlighet och sekretess samt säkerhetsskydd hanteras löpande. Juristfunktionen leder all tvistehantering i domstol och skiljenämnd.

Du kommer att arbeta med komplexa kommersiella avtal i en offentlig kontext. Våra utmaningar spänner över de flesta rättsområdena och hos oss finns både generalister och specialister.

Trafikförvaltningen, genom sina bolag SL och Waxholmsbolaget, bedriver en viktig och mycket omfattande verksamhet. Årligen omsätts ca 23 miljarder kronor. Investeringarna i kollektivtrafiken uppgår till 7 miljarder kronor under 2023 och de kommande tio åren till 47 miljarder kronor. Stockholm växer och utvecklingen ställer höga krav på våra trafikaffärer, liksom på de betydande underhållsåtgärder, investeringar och utbyggnader som görs i kollektivtrafiksystemet. Vår verksamhet är i stor utsträckning avtalsbaserad och bolagsjuristens roll i organisationen är central. 

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

För att lyckas i tjänsten uppfyller du högt ställda krav på affärsmässighet, omdöme och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Samarbete är avgörande för våra framgångar. Därför är det viktigt att du ser andras perspektiv och anlägger ett helhetsperspektiv i ditt arbete med starkt fokus på att bidra till lösningar. De juridiska råd som levereras till organisationen ska vara konstruktiva, användbara, levereras i tid och omges av en tydlig kommunikation.

Vi söker dig med juristexamen, som vill bidra till Stockholmsregionens utveckling och önskar bredda din juridiska kompetens inom offentliga affärer. Du har mycket god juridisk kompetens och minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, med fördel från bolag eller myndighet/förvaltning alternativt från affärsjuridisk advokatbyrå eller revisions- och rådgivningsföretag.

Vi värdesätter bred erfarenhet från kommersiell avtalsskrivning, juridiskt utredningsarbete samt rådgivning till både interna som externa intressenter.

Startdatum enligt överenskommelse.

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Charlotte Alström, tfn 08-123 340 15. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68.

Tjänsten är för närvarande inte placerad i säkerhetsklass men kan komma att bli det.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 24 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Nyckelord: bolagsjurist, jurist

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2949
Kontakt
  • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
  • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
  • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
  • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb