Karolinska Universitetssjukhuset N46 Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus

För att kvalitetssäkra och utveckla studentarbetet på vår avdelning söker vi nu en Adjungerad Klinisk Adjunkt (AKA). Vi söker dig som vill arbeta på en spännande arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att ge våra patienter den bästa vården och våra studenter en värdefull och lärorik verksamhetsförlagd utbildning. Låter det här som något för dig? Sök då tjänsten och bli en del av vårt fantastiska gäng!

Du erbjuds

 • ett utvecklande arbete som specialistsjuksköterska (80%) och Adjungerad Klinisk Adjunkt (20%)  
 • möjligheten att, tillsammans med ett stabilt och härligt gäng, bidra med din kunskap för patientens, våra familjers och studenternas bästa, både på ett operativt och strategiskt plan 
 • kontinuerlig fortbildning, kompetensutveckling och möjlighet att delta i projekt och utvecklingsarbeten 

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten

Barnregionvårdsavdelningen (BRA) på Karolinska Huddinge är en högspecialiserad barnmedicinavdelning. Vi är stolta över att vara den enda vårdavdelning i Sverige som har specifik pediatrisk kompetens inom hematologi, nefrologi och gastro/hepatologi. Vi vårdar barn från 0-18 år från hela Sverige och vårdtiden kan variera från enstaka dagar till flera månader. Det händer också att barn med ovanliga sjukdomar från andra nordiska länder kommer till oss för behandling. Vi har idag åtta vårdplatser, men vår nybyggda avdelning har plats för 16 barn och i takt med att arbetsgruppen växer kommer vårdplatserna att kunna utökas. 

Vi vårdar barn med både kroniska och akuta sjukdomar samt barn som fått en njur-, lever-, eller stamcellstransplantation. Vi utför dialysbehandling på barn som väntar på en njurtransplantation samt stamcellstransplanterar barn (autolog) med olika cancersjukdomar som en del i deras behandling. Vi vårdar också barn med akut leversvikt i väntan på en levertransplantation. 

Vi arbetar familjecentrerat vilket innebär att föräldrar och syskon inkluderas på ett självklart sätt i vården. Till vår hjälp har vi bland annat en universitetssjuksköterska inom pediatrisk palliativ vård och klinisk samt biträdande universitetssjuksköterska inom dialys. Vi har även ett tätt samarbete med andra verksamheter på sjukhuset som till exempel våra hälsoprofessioner samt Pedagogiskt resurscentrum.

Vår strävan är att alla i teamet ska få möjlighet att vara delaktiga i hur vården bedrivs för att göra det så bra som möjligt för våra patienter. Vi arbetar fortlöpande med patientsäkerhetsfrågor, arbetsmiljö och utveckling av våra olika omvårdnadsområden.

Utöver sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom slutenvård, ingår att undervisa och handleda grund- och specialistsjuksköterskestudenter samt stötta kollegor i deras handledande av studenter. Du kommer även att ingå i avdelningens lokala ledningsgrupp.

Vi söker dig som

 • har ett stort intresse av barnsjukvård och studentarbete
 • är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat 
 • har god förståelse för hur personer tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar samt anpassar ditt sätt 
  att förmedla budskap till mottagaren. 

Kvalifikationer

Krav:

Meriterande:

 • Erfarenhet av slutenvårdsarbete inom barnsjukvård 
 • Tidigare roll som Adjungerad Klinisk Adjunkt (AKA) samt ytterligare pedagogisk utbildning.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan dag!

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt Överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2944
Kontakt
 • Anna Hollstrand, 070-2108568
Facklig företrädare
 • Ewa Köhler, ewa.kohler@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb