Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, ME Bäckencancer

Bli en del av vårt team och sträva tillsammans med oss för att bli världsledande inom gastrointestinalonkologi. Ta chansen att forma framtidens cancervård - ansök idag!

Vi erbjuder
Inom Tema Cancer samlar vi spetskompetens inom högspecialiserad cancervård och cancerforskning. Den Medicinska Enheten ME Bäckencancer en av sju sektioner och nu utlyser vi en tjänst som specialistläkare och en tjänst som överläkare i kirurgi med kolorektal inriktning.

Vår sektion ansvarar för högspecialiserad vård inom gastrointestinalonkologi och kirurgi för cancer i tjock- och ändtarm och vi bedriver därtill ett omfattande forsknings-, undervisnings- och utvecklingsarbete.

Vi erbjuder ett multidisciplinärt och innovativt arbetssätt där vi i dagsläget har 14 kirurgspecialister som arbetar med alla former av kolorektalcancer. Inom enheten utför vi såväl öppen som robotassisterad och laparoskopisk kirurgi och vi har både den höga och långsiktiga målsättningen att bli världsledande inom området.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
I tjänsten ingår klinisk tjänstgöring inom sektionen i både öppen- och slutenvård samt traumasjukvård, dessutom mellanjourstjänstgöring fram till dess att bakjourstjänstgöring anses som lämplig, om behovet finns.

Som medarbetare hos oss förväntas du även medverka i vårt intensiva forsknings- och utvecklingsarbete som vi bland annat bedriver inom kolorektal- och analcancer, precisionsmedicin inkluderande bred genetisk testning, kirurgisk teknik, ERAS och cancerrehabilitering. 

Vid enheten arbetar vi dessutom aktivt med undervisningsaktivitet och du har stora möjligheter att medverka till utvecklingen av den verksamheten.

Vi söker
Dig som har ett genuint intresse för kolorektalkirurgi och som hyser en stark önskan om att bidra till den akademiska och kliniska utvecklingen av området vid Karolinska Universitetssjukhuset. Du behärskar mimimalinvasiv kirurgi såväl som laparoskopisk och robotassisterad kirurgi och har en lång erfarenhet av avancerad bäckenkirurgi.

Du får gärna vara disputerad och planera för en docentur som nästa steg i din akademiska utveckling och ha erfarenhet av att leda forskningsarbete som en integrerad del av det kliniska arbetet.

Vi sätter stort värde på god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete.

Som medarbetare är du flexibel och öppen för nytt, kunnig och med en vilja att utveckla klinik och kolorektal forskning och vården inom patientflödet.

Vi ser helst att du är ackrediterad kolorektalkirurg eller planerar för att ta denna examen.

Kvalifikationer
Krav: 
- Legitimerad läkare med specialistbevis i kirurgi
- Pågående forskning

Meriterande:
- Stort intresse för forskning och utvecklingsarbete

För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2943
Kontakt
  • Ulf Gustafsson, 0706-073828
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb