Norra Stockholms psykiatri, Specialistpsykiatrisk mott. 6, S:t Eriksplan


Beskrivning

Vill du arbeta med unga patienter med förstagångsinsjuknande i psykossjukdom? Ta chansen! Då en av våra sex sjuksköterskor flyttar söker vi nu en ny kollega till vår fina arbetsplats – Specialistpsykiatrisk mottagning 6, St:Eriksplan.

Vi är en öppenvårdsmottagning för utredning och behandling av förstagångsinsjuknade patienter med psykossjukdom vid Norra Stockholms Psykiatri. Mottagningen ligger i moderna lokaler vid Atlasmuren (St:Eriksplan). Här bedrivs kontinuerligt forskning och utvecklingsarbete där du som sjuksköterska får vara med och påverka vårdens innehåll! Vi arbetar teambaserat där allas kompetens tas i beaktande för att erbjuda bästa möjliga vård.

Som ny sjuksköterska på mottagningen är vi mån om att du får en bra introduktion och får växa in i rollen. Du kommer således in i ett välfungerande team och har stort stöd av dina erfarna kollegor. Mottagningen har en god läkarbemanning där läkarna har lång erfarenhet av arbete med målgruppen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta i ett multiprofessionellt team med utredning och behandling av förstagångsinsjuknade personer med psykos i åldern 18-35 år. Förutom sedvanliga sjuksköterskeuppgifter så kommer du att ha ansvaret för att samordna vård- och stödinsatser för ett antal patienter. Detta är en central, rolig och omväxlande del i arbetet. Vi arbetar aktivt med patientens familj och nätverk samt gör vid behov också hembesök. Vid behov av heldygnsvård vårdas mottagningens patienter på avdelning 5, på St:Göran, som är en särskild avdelning för förstagångsinsjuknade i psykos vilka vi har ett nära och väldigt gott samarbete med.

Du kommer också att vara delaktig i de utvecklingsprojekt och gruppbehandlingar som pågår på mottagningen. Ett exempel är mentorsprojektet där patienter och närstående utbildas till mentorer med uppgift att stötta andra patienter och närstående. I samrådsgruppen arbetar patienter och närstående med att förbättra vården på mottagningen och FitForLife är ett projekt där patienter som fått tränarutbildning leder cirkelträning för andra patienter en gång i veckan. Vi har även ett teaterprojekt med stöd av kulturförvaltningen där patienter erbjuds använda sin erfarenhet som grund i gestaltning genom teater.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska. Meriterande med specialistutbildning i psykiatri och erfarenhet av psykosvård. Även meriterande med utbildning i Case manager eller Steg 1 (KBT). Du gillar problemlösning och att bygga långsiktiga behandlingsallianser med patienter.

Villkor

Tillsvidare, 100%. Tillträde tidigast 1 augusti eller enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta heltid. Arbetstiden är 40h/v och förlagd måndag-fredag kl. 08:00 – 16:45 med 45 minuters rast.

Vi erbjuder:
Kompetensutveckling
Fri sjukvård i öppenvård
Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag, 5000 kr/år

Information om tjänsten lämnas av:

Enhetschef Mårten Berglund, marten.berglund@regionstockholm.se tel 08-123 48561

Läs mer om oss på www.norrastockholmspsykiatri.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2912
Kontakt
  • Marten Berglund, 08-12348561
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb