Stockholms läns sjukvårdsområde, Primärvård

Vi söker en erfaren chef och ledare till klinisk verksamhet samt forskning och utveckling på Jakobsbergs universitetsvårdcentral.

Om primärvården i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO): 

SLSO Primärvård har verksamheter över hela region Stockholm och består av vårdcentraler samt asylmottagningar och flertalet mottagningar inom BVC, primärvårdsrehabilitering, mödravård, logopedi, ungdomsmottagningar och SMO. Här arbetar ca 3800 medarbetare. Genom vår digitala plattform ”Alltid Öppet” erbjuder vi vård via videomöten och chatt.

SLSO bedriver, förutom primärvård, psykiatri, närakuter, habilitering och specialiserad sjukvård samt centrumbildningar med universitetssjukvård där bl.a. Akademiskt primärvårdscentrum finns.

Jakobsbergs vårdcentral är en av SLSOs största vårdcentraler och sedan ca ett år ett viktigt nav i Akademiskt primärvårdscentrum (APC), som en av länets tre universitetsvårdcentraler. 

Vårdcentralen har 14 000 listade patienter och ligger på Jakobsbergs sjukhus, i Järfälla kommun. Här finns ett flertal andra vårdgivare som ger förutsättningar för samverkan. Du kan läsa mer på: Jakobsbergs vårdcentral (regionstockholm.se)

På vårdcentralen arbetar ca 50 medarbetare. Förutom basuppdraget finns även ett utökat uppdrag för psykisk hälsa barn och unga. Enheten har en stor hemsjukvård med ca 130 patienter.

Som universitetsvårdcentral har verksamheten en viktig roll i uppbygganden av universitetssjukvård i primärvårdens klinik. Som en del av Akademiskt primärvårdscentrum stödjer och utvecklar Jakobsbergs universitetsvårdcentral FoUU för hela regionens primärvård, oavsett driftsform, med särskilt fokus på områden som äldre, neurologi och cancer i primärvården. Forskning, utveckling och utbildning sker i nära samverkan med Karolinska institutet och andra aktörer.

 

Uppdraget:

Som verksamhetschef för Jakobsberg vårdcentral leder du tillsammans med medarbetarna utvecklingen av vården med patientens fokus och det strategiska arbetet i Nära vård-omställningen samt vidareutvecklingen av digitala arbetssätt. Du står för ett brett allmänmedicinskt arbetssätt, samt bidrar till uppbyggnaden av universitetsvårdcentralen och ingår i APC:s ledningsgrupp.  

Du rapporterar direkt till närsjukvårdschef.

 

Om dig:

Du har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, företrädesvis läkare eller sjuksköterska. Du har gedigen klinisk erfarenhet av arbete på vårdcentral och god kännedom om dess vårdavtal med dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag inom hälso- och sjukvård. Meriterande är om du har disputerat eller har erfarenhet av forskning. 

Som ledare drivs du av utveckling, innovation och kvalitet. Du är trygg och har förmåga att skapa goda relationer och samarbeten. Du är en tydlig kommunikatör och kan målgruppsanpassa din kommunikation, vara lyhörd och skapa engagemang i såväl den stora som i den lilla gruppen. Du är strukturerad och har ett tydligt mål- och resultatfokus och har förmåga att motivera dina medarbetare att uppnå verksamhetens mål. Du ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du är flexibel och kan anpassa ditt ledarskap efter nya förutsättningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt om tjänsten:

Tillsvidareanställning, heltid i din yrkesprofession och i tjänsten som verksamhetschef ett tidsbegränsat förordnande. Tillträde 241001 eller enligt överenskommelse

Inom SLSO finns stora möjligheter till kompetensutveckling och du kommer att ingå i länets Norra chefsnätverk tillsammans med 25 verksamhetschefer i området. Du arbetar nära funktionerna lokal ekonom och lokal HR. Introduktionsprogram finns samt mentorskap erbjuds.

Hör vad tidigare deltagare säger om utvecklingsprogrammet för chefer:

Varför ska man gå chefsutbildningen TOPP15 och Indirekt ledarskap? 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 241001 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Järfälla
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2896
Kontakt
  • Suzana Buhovac, närsjukvårdschef, 08-12340452
  • Maria Hjalmarsson, närsjukvårdschef, 08-12340450
Facklig företrädare
  • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
  • Annika Stigmanslid, Vårdförbundet, 08-12340497
  • Janne Virtanen, SACO, 08-12347529
  • Nurgül Dinler, Kommunal, 010-4429009
  • Gunnar Berglund, Läkarförbundet, 072-7249652
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb