Psykiatri Södra Stockholm, Ångestmottagning Rosenlund

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Om Ångestmottagningen
Ångestmottagning Rosenlund är centralt belägen på Södermalm. Mottagningen tar emot patienter för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av PTSD, OCD och ångestsjukdomar

Mottagningen är stadd i en kontinuerlig förändrings- och utvecklingsprocess där evidensbaserade metoder implementeras och utprövas i forskningsprojekt. Just nu deltar mottagningen i två forskningsprojekt för blandad KBT. I det ena projektet testas B-KBT för PTSD mot PE och i det andra projektet pågår arbete med att ta fram behandlingar som senare kan bli föremål för RCT.

På mottagningen arbetas det mycket aktivt med att förbättra arbetsmetoder och utvärdera behandlingar samt avsluta sådant som inte fungerar. Mottagningen har lyckats korta sina köer till psykologisk behandling med 8 månader genom att arbeta strukturerat.

Nu när en av våra psykologkollegor bestämt sig för att gå vidare i sitt yrkesliv så söker vi dig som delar vår ambition och vilja till att göra mer med de resurser vi har så att våra patienter erbjuds den bästa vården. Du kommer ingå i en arbetsgrupp med 13 psykologer.

På mottagningen arbetar psykologer, läkare, sjuksköterskor, psykoterapeut, skötare, kurator, rehabkoordinator och fysioterapeut samt medicinska sekreterare.


Ditt arbete som psykolog
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av psykiatrisk bedömning, fördjupad diagnostik och psykologisk behandling utifrån rekommendationer i SLSO:s diagnosspecifika processkartor. Du kommer också delta i arbetet med B-KBT vilket är KBT i hybridform dvs textbaserad och livekontakt på mottagningen.

Handledning av psykologkandidater och PTP ingår i arbetsuppgifterna liksom gruppbehandling samt patient och närståendeutbildning för olika diagnoser.

På mottagningen eftersträvar vi ett gott samarbete mellan alla yrkesgrupper. I arbetet ingår samverkan med andra vårdgivare, myndigheter och anhöriga.

Våra förväntningar på dig
Du har minst tre års erfarenhet av att arbeta som klinisk psykolog inom öppenvårdspsykiatri och god förmåga att klara av produktionskrav, göra bra vårdplanering samt göra etiska ställningstaganden i arbetet.

Du skall god samarbetsförmåga, glimten i ögat och arbetar strukturerat med diagnostik och behandling samtidigt som du har ett empatiskt förhållningssätt.

Du förstår vikten av evidens och låter den kunskapen leda dig i ditt arbete med både patienter och kollegor.

Du skall ha goda kunskaper om evidensbaserade behandlingsmetoder för OCD, PTSD samt ångestsyndrom.

Du skall vara intresserad av digital psykologisk behandling och delta i sådana forskningsprojekt på mottagningen.

Du är nyfiken och vetgirig med ett intresse för forskning och tycker om att hålla dig uppdaterad kring kunskapsutvecklingen inom fältet.

Du är generös med din kunskap och hjälpsam mot kollegor som behöver hjälp.

Du är legitimerad psykolog och KBT utbildad. Om du har vidareutbildning inom prolonged exposure, exponering med responsprevention, EMDR eller annan behandlingsmetod med hög evidensgrad för vår patientgrupp är det meriterande.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå med goda möjligheter till metodspecifik handledning, goda kollegor och en bra arbetsmiljö. Vi använder oss av flextid och erbjuder 1 timme friskvård/vecka samt 5000 kr/år i friskvårdsbidrag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2863
Kontakt
  • Ljufur Dagsson, 08-12341682
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb