Medicinsk Enhet Neuroradiologi

Här finns möjlighet för dig är specialist inom Radiologi eller Bild- och funktionsmedicin att arbeta och utvecklas inom huvud-hals-radiologi i en verksamhet med moderna faciliteter! 

Vi erbjuder dig

Hos oss får du arbeta med högspecialiserad vård inom huvud-hals-området. Ett intresse för undervisning kommer väl till pass då en viktig del av vårt uppdrag är utbildning av yngre kollegor. Du kommer givetvis även ges goda möjligheter till egen fortsatt utveckling. För dig med forskningsintresse finns goda förutsättningar för att bedriva egen forskning.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Medicinsk enhet Neuroradiologi ansvarar för bilddiagnostik av centrala nervsystemet och huvudhalsområdet. Vi ansvarar dessutom för all neurointerventionell diagnostik och behandling i Region Stockholm. Vi bedriver en omfattande utbildningsverksamhet av ST-läkare i radiologi, neuroradiologi samt huvud-hals-radiologi och har en omfattande forskningsverksamhet. Hos oss arbetar neuroradiologer, radiologer, odontoradiologer, röntgensjuksköterskor, undersköterskor, fysiker och administratörer. Totalt är vi ungefär 120 anställda. Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna och har ett nära samarbete med våra remittenter. 

Huvud-hals-sektionen är en del av kliniken som i huvudsak jobbar mot ÖNH-läkare och huvud-hals-onkologer. Vi känner våra remittenter och har ett tydligt gemensamt mål, med god kommunikation och samarbete. Vi driver kontinuerlig utveckling och förbättring inom området och har skapat en välfungerande vårdkedja för patienterna. Det avgränsade fältet leder till att vi följer stora delar av patientgruppen genom behandling och eftervård. Verksamheten bedrivs i både Huddinge och Solna i moderna lokaler med bildutrustning som främjar metodutveckling och forskning.

Som specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare  ansvarar du för att prioritera, leda och tolka undersökningarna inom området samt att kommunicera resultaten till remitterande kliniker.

Möjlighet till jourverksamhet inom neuroradiologin finns. Du förväntas ta en aktiv del i utveckling och undervisning. 

Tjänstgöringen sker i varierande grad på båda orter.  

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Vi söker dig som

Har ett stort intresse för huvud-hals-radiologi.

Utöver detta söker vi dig som:

 • Arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar och kommunicerar.
 • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.
 • Tar ansvar för din uppgift och som själv strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Radiologi eller Bild- och funktionsmedicin.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska. 

Meriterande:

 • Erfarenhet inom huvud-hals-radiologi
 • Aktiv forskning
 • Disputation
 • Docentur
 • Undervisningserfarenhet med goda vitsord

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2862
Kontakt
 • Kaijsa Edholm, 08-12384665
Facklig företrädare
 • Harriet Nyström, Läkarföreningen, 08-12376489
 • Sara Jacobsen, Läkarföreningen, sara.jacobsen@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb