Södertälje Sjukhus är ett akutsjukhus med specialistvård inom geriatrik, internmedicin, kirurgi, obstetrik/gynekologi, ortopedi, pediatrik, palliativ vård och urologi. Vi har en strategisk placering vid stora genomfartsleder vilket bland annat leder till att vi årligen omhändertar allt från svåra traumapatienter till sjuka barn. 

VO Akut inkluderar akutmottagning för vuxna samt närakut för barn och vuxna. Hos oss jobbar administrativ personal, undersköterskor, sjuksköterskor, vikarierande underläkare, AT-läkare, ST-läkare och specialistläkare i akutsjukvård och allmänmedicin. Vi tar dagligen emot 150-200 patienter med allt från sårskador och enklare frakturer till sepsislarm och hjärtstopp. Vi är en akutläkardriven akutmottagning och arbetar i ett linjelöst flöde där patienterna sorteras utifrån hur sjuka de är snarare än vilken organspecialist de tillhör. 

Vikarierande legitimerad läkare, VO Akut, Södertälje sjukhus:  

Som vikarierande läkare på VO Akut arbetar du i team med undersköterskor, sjuksköterskor och andra läkare. Du handleds och vägleds av ledningsläkare som är erfarna akutläkare. Dina arbetsuppgifter innebär att träffa och handlägga patienter i alla åldrar och med alla möjliga sökorsaker. Arbetstiderna varierar och du kommer schemaläggas dag, kväll, natt och helg. Vi jobbar mycket med handledning och utbildning av juniora kollegor, kandidater och övrig personal, därför är intresse för att utbilda viktigt och du kommer bli delaktig i utbildning och utvecklingsarbeten. 

Vi söker legitimerade läkare för vikariat om 6 månader, med möjlighet till förlängning. Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du behöver kunna kommunicera tydligt och visa gott omdöme i handläggning och bemötande av både patienter och personal. Då flödena på akutmottagningen stundtals är höga, behöver du vara självgående och ta initiativ för att driva arbetet framåt, med handledning av ledningsläkare på plats. Vi är ett eget verksamhetsområde med korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka vår egen arbetsplats. Alla personalkategorier deltar aktivt i utvecklingen av verksamhetsområdet. Varje medarbetar är viktig för gruppen och kan göra skillnad. Vi kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Dina personliga egenskaper:  

Du ska uppvisa personlig mognad, vara initiativtagande, självgående och ha ett gott omdöme. Du ska ha en väl utvecklad samarbets- och kommunikationsförmåga, och trivas att arbeta i ett högt tempo tillsammans med ditt team, med patienten i fokus.    

Dina kvalifikationer:  

Du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Tjänstgöringstid som legitimerad läkare vägs in i bedömningen och är meriterande. Du ska dessutom ha goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Utöver formella kvalifikationer lägger vi mycket stor vikt vid personlig lämplighet, då din plats i arbetsgruppen och den dynamik den skapar i stor utsträckning bidrar till arbetsmiljö och patientsäkerhet. 

Anställningsform:  

Tidsbegränsat vikariat 6 månader med möjlighet till förlängning ytterligare 6 månader. 

Rekrytering till denna tjänst sker fortlöpande under ansökningstidens gång. Tillträde kan diskuteras.  Du kan vid intervjun bli ombedd att reflektera kring ett eller flera patientfall. Referenstagning sker digitalt via Refapp.

Vi ser fram emot din ansökan. Varmt välkommen!

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställningsförmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön, enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2861
Kontakt
  • Josefine Ylitalo, 08-12324430
Facklig företrädare
  • Matilda Tyrén, Läkarförbundet, 08-12324000
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb