Är du en erfaren och engagerad specialistläkare som vill vara med och bidra till högkvalitativ vård i Norrtälje? Vi söker nu en kompetent läkare med specialistkompetens inom ögonsjukdomar som vill vara med och bidra till utvecklingen av ögon-vården Norrtälje kommun. Välkommen till vår mottagning som har fokus på patientvård och kollegialt samarbete.

Om tjänsten

Mottagningen erbjuder specialistvård inom ögonsjukdomar i öppenvårdsregi och innefattar bred allmän oftalmologi. För att skapa förutsättningar för ett effektivt patientmöte förundersöks patienten av undersköterskan med ex visus, tryckmätning, perimetri, dilatation och OCT. Vi arbetar i team med läkare, undersköterska, ögonsjuksköterska och medicinsk sekreterare. Att vara en del av ett akutsjukhus innebär att verksamheten är omfattande och inkluderar elektiv öppenvård, akutvård samt konsultationer från andra avdelningar som ex vårdavdelning,  intensivvårdsavdelningen (IVA) och akutmottagning.

En fördel med att verka vid detta mindre sjukhus är de korta beslutsvägarna, vilket gör det lättare att bygga nätverk med andra specialister. Detta ger möjlighet till ett stimulerande arbete där du tillsammans med ditt team kan bidra till utvecklingen av ögon-vården Norrtälje kommun. I framtiden kan en eventuell roll som medicinskt ansvarig läkare vara aktuell.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% på Norrtälje sjukhus. Tjänstgöring dagtid måndag till fredag ingen jour eller helgtjänstgöring. Då vi arbetar och rekryterar långsiktigt och vi är medvetna om att ett byte av tjänst kan ta tid vill vi göra dig uppmärksam på att en tilltänkt start till denna tjänst är 1 februari 2025. 

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:

  • Mottagningsarbete
  • Telefonkonsultationer
  • AT auskultationer

Om vårt erbjudande:

Vi erbjuder friskvårdsbidrag på 5000 kr för år 2024. Du kan läsa mer om våra förmåner här

Om dig

För den här tjänsten behöver du:

  • Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i oftalmologi/ögonsjukdomar
  • Minst 3-5 års erfarenhet av bred och självständigt mottagningsarbete inom specialiten
  • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal- och skrift

Det är meriterande om du också har:

  • Intresse av utvecklingsarbete och innovation
  • Intresse av att dela med dig av erfarenheter och kunskap genom auskultationer

Vi söker en engagerad individ med stark personlig mognad och ett genuint intresse för att hjälpa andra. Du är övertygad om att bästa resultat uppnås genom samarbete och ser ingen plats för hierarki när det kommer till att lösa problem och utveckla idéer. Hos oss räknas alla åsikter och bidrag. Du som person är självgående och trygg i att fatta självständiga beslut i ditt mottagningsarabete samtidigt som du är van vid att kan hålla givna tidsramar och vara effektiv. Vidare är du flexibel och anpassningsbar till förändrade arbetskrav och situationer. Stark samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer med olika människor värderas högt hos oss. Därmed är förmågan att vara serviceinriktad och alltid beredd att hjälpa patienter och kollegor från andra avdelningar en prioriterad egenskap. Sistnämnt har du ett gott omdöme och en förmåga att fatta välgrundade och objektiva beslut.

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

Vi ser fram emot att välkomna nya medarbetare som delar vår passion för att leverera högkvalitativ vård i en positiv och stödjande arbetsmiljö.

Vi på ögonmottagningen vid Norrtälje sjukhus bedriver ögonsjukvård i det lilla formatet med 
hög kvalitet. Vi har en hög ambitionsnivå och arbetar i en positiv arbetsmiljö där allas 
idéer respekteras och välkomnas. Vi har välfungerande rutiner och högt 
patientsäkerhetstänk. Här får du mycket stöttning från det erfarna teamet för att 
underlätta för dig i ditt kliniska arbete. 

Vi har korta beslutsvägar och uppmuntrar till nytänkande. Hos oss är det enkelt att prova nya arbetssätt och vi har snabba beslutsprocesser. Våra medarbetare är engagerade och har hög kompetens. Vi värdesätter en god arbetsmiljö där kompetens och engagemang står i fokus.

Trots att vi är ett mindre sjukhus har vi fördelen att kunna samarbeta nära andra specialister för att ge våra patienter den bästa vården. Vi tar emot cirka 4500 besök per år varav cirka 3600 läkarbesök. Vi arbetar effektivt med patienten i centrum. Vårt team är skickliga problemlösare och strävar alltid efter bästa möjliga resultat.

Vi värnar om starka relationer både internt i teamet och med våra patienter. Hos oss är arbetsmiljön vänlig, respektfull och öppen för alla idéer. 

Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 februari 2025
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrtälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2849
Kontakt
  • Annika Svedjer, 0812326022
Facklig företrädare
  • Nås via vår växel, tel, 0176-10100
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb