Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Trafikförvaltningens IT-verksamhet har stort tekniskt djup och komplexa lösningar.

Upptäck en värld av spännande möjligheter inom Integration Competence Center (ICC)! Vi är en grupp i tillväxt och hjärtat av integrationsinnovation, där vi skapar och hanterar avancerade lösningar och plattformar för både interna och externa behov. Vi hanterar flera moderna integrationsverktyg såsom Mulesoft, Hive MQ och GoAnywhere MFT. I vår etablerade grupp arbetar du i en organisation med hög påverkan, och ditt arbete bidrar till att forma framtiden för Trafikförvaltningen. Vi håller pulsen på den senaste teknologin och står inför spännande utmaningar. Vår roadmap innehåller flera lösningar som skall lanseras under de närmaste åren.

Nu söker vi Tech Leads som tillsammans med utvecklingsteamen levererar och bidrar med utveckling av moderna integrationslösningar som supportar Trafikförvaltningens spännande utvecklingsinitiativ. Hos oss får du arbeta i en kultur präglad av tillit, transparens och ständigt lärande. Tillsammans strävar vi efter att skapa självläkande och automatiserade processer för stabilitet och självservice.

Om tjänsten 

Som Tech Lead har du en central roll i den tekniska utvecklingen inom ICC och vi värdesätter ditt bidrag till att stärka teamet och kompetensen inom integrationsområdet som helhet. Rollen innebär många viktiga kontaktytor såsom utvecklingsteam, produktägare, teamcoach och andra tech leads till externa samarbetspartners, vilket ställer krav på din förmåga att bygga goda samarbeten.

I ditt arbete ingår bland annat att:

 • Stödja produktägare i att ta fram Epics och ny funktionalitet samt hantera ändringar i befintlig funktionalitet.
 • Designa integrationslösningar baserat på krav och behov, inklusive att vara delaktig i att utforma lösningar och konkretisera tekniska val vid nedbrytning av affärskrav och lösning av teknisk skuld.
 • Säkerställa att det som utvecklas är i linje med de förmedlade behoven och kraven från produktägaren samt följer ICC:s regelverk och överenskomna riktlinjer för att säkerställa stabila och välfungerande integrationstjänster.
 • Ledning och planering av proof of concept samt ansvar för att fatta tekniska beslut och säkerställa att krav och icke-funktionella krav uppfylls.
 • Nära samarbete med lösningsarkitekten och andra Tech Leads för att säkerställa att ICC har rätt plattform och förmågor för att leverera lösningar till intressenterna samt sätta standarder för utveckling enligt riktlinjer från Trafikförvaltningen.
 • Stötta och vägleda utvecklingsteamet under utvecklings- och testfasen.

Vad vi söker efter 

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med systemintegration, API-utveckling och modellering. Har du dessutom erfarenhet av arbete med lösningsarkitektur är det ett extra plus. Du har god förståelse för integrationsfrågor med tillhörande kravarbete där du utgår både från verksamhetsperspektiv och tekniskt perspektiv. Som person är du van att jobba med personer i olika roller och besitter förmågan att skapa goda relationer och samarbeten. Du är driven och strukturerad och van att anpassa din kommunikation till olika målgrupper. Vi förutsätter att du som Tech Lead är analytisk och lösningsorienterad.

Vidare har du:

 • Högskole-/yrkeshögskoleexamen eller relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • flerårig erfarenhet av design och implementation av integrationer i Anypoint integrationsplattform
 • flerårig erfarenhet av design och utveckling av HTTP REST API-er med RAML eller OpenAPI

Vi ser det som meriterande om du har flera års erfarenhet av javautveckling, informationsmodellering och messaging services, specifikt JMS t ex Active MQ, RabbitMQ eller liknande.

Det är också ett plus om du har erfarenhet av:

 • MQTT, specifikt HiveMQ
 • AWS, bl a EC2, S3, Lambda, EKS CloudWatch
 • Informationssäkerhet t ex PKI, JWT, JCA, hantering av certifikat, implementation av säkra integrationer med kryptering och signering
 • DevOps inklusive Linux, CI/CD Pipelines, Jenkins, Ansible och Terraform
 • MFT (Managed File Transfer)

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig 

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. 

Huvudsaklig arbetsplats och mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Tjänsten kan vara föremål för säkerhetsprövning och innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer då att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs även krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-146866 eller Anki Snis, 0703-77 59 69. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2024-06-07. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!   

Webb och sociala medier 
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

#hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2840
Kontakt
 • Pia Boström, 0703146866
 • Anki Snis, 0703-775969
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb