Vi söker dig med ett genuint intresse för att arbeta med fastighetsrelaterade tjänster/Facilities Managment (FM) och brinner för att skapa förutsättningar för en bättre sjukvård för länets befolkning genom utveckling och service. Du har gedigen erfarenhet av de olika tjänsterna som ingår i FM- området, god kännedom om trender och utveckling inom området, samt ett brinnande intresse för att leverera service av hög kvalitet. Om du känner igen dig kan du vara den vi söker!

 

Vårt anställningserbjudande

Inom Teknik, Utveckling, Fastighet och Försörjning (TUFF) strävar vi ständigt efter att upprätthålla högsta standard när det gäller försörjning och service samt driver innovation och förändring mot en hållbar framtid. Vi befinner oss i ett spännande skede där vi precis har genomgått en organisationsförändring där sektionen bildats.

Som sektionschef är du en nyckelperson i vår verksamhet och får möjlighet att vara med från början och forma den nya strukturen för vårt arbete. Sektionen består av:

 • Logistikcenter som arbetar med intern försörjning
 • Patienttransport och Sängcentral som arbetar med transport av patienter, interna bud samt förvaltning av sjukhusets sängar och britsar
 • Servicecenter som arbetar med olika servicetjänster
 • Läkemedelsenheten som arbetar med förvaltning och utveckling av läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering
 • I verksamheten ingår också avtalscontrollers som arbetar med sjukhusets stora försörjningsavtal

Du ingår i ledningsgruppen för TUFF tillsammans med två andra sektionschefer och rapporterar direkt till verksamhetsområdets direktör.

 

Arbetsbeskrivning

Dina främsta arbetsuppgifter är:

 • Budget, personalledning, kvalitet och utveckling av verksamheten
 • Utveckla och säkerställa en effektiv verksamhet och leverans av tjänster inom givna ekonomiska ramar tillsammans med hjälpsamma, kompetenta chefskollegor
 • Närmsta chef för fyra enhetschefer inom Logistik; Servicecenter, Logistikcentrum, Läkemedelsenheten samt Patienttransport och Sängcentral. Utöver det är du även närmsta chef sex avtalscontrollers.

 

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom relevanta områden eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Flerårig erfarenhet av ledande roller inom FM/supporttjänster samt utveckling av dessa
 • Meriterande med flerårig erfarenhet av offentlig sektor samt ledarskap
 • Gedigen erfarenhet av de olika tjänsterna som ingår i Fm-området samt ett brinnande intresse för att leverera service av hög kvalitet
 • Genuint intresse och drivkraft för arbetsmiljö och förbättringsarbete
 • Meriterande med utbildning inom ledarskap eller digitalisering samt erfarenhet av arbete inom Region Stockholm eller hälso- och sjukvårdssektorn.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god förmåga att tänka nytt och kan leda förändringsarbete. Du har en god förmåga att leda och inspirera andra. Du är intresserad av att driva och utveckla logistikflödena och har en god organisatorisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2831
Kontakt
 • Emma Ekerdal Loven, 072-5956524
Facklig företrädare
 • Sveriges Ingenjörer, 08-12358685
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-21

Tillbaka till lediga jobb