Välkommen till verksamhetsområde Geriatrik-Internmedicin!

Vi söker dig som är specialist i internmedicin och önskar fördelarna av det mellanstora sjukhuset men vill bo och arbeta i Stockholmsregionen. Vi kan erbjuda en patientgrupp med en bred palett av internmedicinska problem och varierande arbetsuppgifter på en trevlig klinik där du snabbt kommer in i vår gemenskap. Välkommen till Internmedicin på Södertälje sjukhus!

Specialistläkare på VO Geriatrik-Internmedicin, Södertälje sjukhus: 

Verksamhetsområde Geriatrik och Internmedicin är ett gemensamt verksamhetsområde som har i uppdrag att tillhandahålla akut och elektiv sluten- och öppenvård inom både geriatrik och internmedicin. Internmedicinsektionen har tillgång till 69 slutenvårdsplatser fördelat på 3 vårdavdelningar, och deltar även i bemanningen av akutmottagningen för vuxna som organisatoriskt tillhör VO akut. På medicinmottagningen bedrivs specialistvård inom kardiologi, lungmedicin, endokrinologi, diabetologi, gastroenterologi och trombosmottagningen. Anslutet till medicinmottagningen finns en klinisk fysiologisk enhet. Vi har även Region Stockholms första (nu ett av två) diagnostiska centrum som utreder patienter med allvarliga ospecifika symtom på cancer och patienter med cancer med okänd primärtumör.

Vi har flyttat till nyrenoverade och fina lokaler, och har en bra sammanhållning där vi hjälper varandra och delar med oss av vår kunskap.

Du kommer att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter som specialistläkare inom internmedicin inklusive jourtjänstgöring.

Handledning/undervisning av yngre kollegor ingår i ditt uppdrag.

Dina personliga egenskaper:

Vi söker dig som är intresserad av internmedicin! Du sätter patienten först och strävar efter att alltid planera vården tillsammans med patienten utifrån hennes personliga förutsättningar. Du trivs med eget ansvar och kan ta egna initiativ. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du ser att varje medarbetare gör skillnad och du värdesätter att arbeta i team. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter till och vill bidra till förändringar. Du engagerar dig för helheten och vill bidra till en god kvalitet i vården.

Vi lägger stor vikt vid gott omdöme och personlig lämplighet.

Dina kvalifikationer:

Specialist inom internmedicin.

God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Meriterande:

Handledning/undervisning av yngre kollegor.

Erfarenhet av kliniskt arbete inom internmedicin på akutsjukhus.

Förmåga att självständigt utföra och tolka hjärt-EKO.

Anställningsform:

Heltid, tillsvidareanställning, deltid enligt överenskommelse.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss endast 25 minuter från Stockholm. Nya busslinjer från Södertälje Syd med tätare trafik. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler.

Vår vision:

Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH inom Region Stockholm. Sjukhuset är även en universitetssjukvårdsenhet som bedriver forskning, utbildning, utveckling och innovation. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV.

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2819
Kontakt
  • Daniel Richter, 08-12324000
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, 08-12324000
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb