Karolinska Universitetssjukhuset, ME Klinisk mikrobiologi

Vårt uppdrag är att vara bäst på det svåra. Har du erfarenhet av laboratoriearbete samt brinner för att vidareutveckla din arbetsplats genom att skapa engagemang och delaktighet hos medarbetare och kollegor? I så fall kan det vara dig vi letar efter då vi nu söker totalt tre enhetschefer till Klinisk mikrobiologi, Solna. Varmt välkommen att ansöka!

Du erbjuds

 • få arbetsleda medarbetare som utför mikrobiologisk diagnostik, både specialanalyser samt storskalig analysverksamhet dygnet runt
 • få mycket goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet i nära samarbete med medarbetare samt övriga enhetschefer 
 • ingå i en stor arbetsgrupp med många olika professioner som alla har viljan att leda vårt laboratorium framåt
 • ingå i sektionens ledningsgrupp

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart ta del av de förmåner som vi erbjuder. Läs mer här.

Om tjänsten

Klinisk mikrobiologi i Solna är indelat i två sektioner, bakteriologi och virologi, och vi söker en enhetschef till den bakteriologiska sektionen och två enhetschefer till den virologiska sektionen.

 • Diagnostik inom bakteriologi, enhet 1-3: Odling, art- och resistensstämning inkl viss molekylärdiagnostik samt sekvensering på patientprover med frågeställningar inom bakteriologi, mykobakteriologi, parasitologi samt mykologi.
 • Diagnostik inom virologi, enhet 1: Molekylärdiagnostik samt sekvensering på patientprover med frågeställningar inom virologi, bakteriologi, parasitologi samt mykologi.
 • Diagnostik inom virologi, enhet 2: Serologisk diagnostik genom påvisande av antikroppar och antigen på patientprover med frågeställningar inom virologi, bakteriologi samt parasitologi.

Som enhetschef på Klinisk mikrobiologi har du personalansvar för cirka 20 medarbetare (laborerande personal). Du kommer att ha fullt ansvar för denna grupp inklusive arbetsmiljö (fysisk/psykosocial), rekrytering, lönesättning, medarbetarsamtal, ekonomi, miljö och kvalitetsarbete. Vår arbetsmiljö präglas av Karolinskas värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn. Du arbetar tillsammans med att skapa en god arbetsmiljö för samtliga medarbetare, där goda idéer fångas upp och blir ett stöd i att driva arbete framåt. Vidare säkerställer ni att det finns rätt kompetens och bemanning samt ger medarbetarna de förutsättningar som krävs för arbetet

Som enhetschef på bakteriologiska laboratoriet i Solna kommer du att ha ett delat ledarskap tillsammans med befintliga enhetschefer inom sektionens tre enheter. I ett nära samarbete förväntas du löpande utveckla och förbättra arbetssätten och rutinerna för den aktuella enheten. Den laborerande gruppen arbetar dag, kväll och helg inom enheten.

Som enhetschef på virologiska laboratoriet i Solna har du ett nära samarbete med enhetschefskollegan på den andra enheten. I nära samarbete förväntas du löpande utveckla och förbättra arbetssätten och rutinerna för den aktuella enheten. De laborerande grupperna arbetar i huvudsak dag, men viss helgtjänstgöring ingår.

Vi söker dig som

 • Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet. 
 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
 • Har god förståelse för hur personer tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar samt anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren.

Vi ser det även som en självklarhet att du delar vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Kandidatexamen inom relevant område.
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift, eftersom kommunikationen sker på svenska.

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete inom klinisk laboratorieverksamhet.
 • Erfarenhet av att vara chef eller ledare med personalansvar.

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkesexamen

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan – Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2807
Kontakt
 • Ingrid Lind, ingrid.lind@regionstockholm.se
 • Susanna Falklind Jerkérus, susanna.falklind-jerkerus@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinksa@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb