Vår ambition är att ge god vård på hög medicinsk nivå med fokus på patientsäkerhet och kvalitet.

Är du distriktssköterska eller sjuksköterska och vill arbeta med hälso- och sjukvård på vårdcentral?

Då har du kommit rätt. Detta är ett mycket varierande arbete utöver det vanliga med möjlighet att påverka våra vårdprocesser. Vill Du vara med och bidra till bättre vård för våra patienter i Valsta? 

Om oss:

Valsta vårdcentral ingår i Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en av Sveriges största vårdgivare. Tillsammans är vi drygt 11 500 medarbetare.

Vi finns i Sigtuna kommun och till Märsta går både pendeltåg och SJ tåg. Det tar c:a 30 min från Stockholm Central och 20 minuter från Uppsala till Märsta station. 

Valsta vårdcentral ligger i sydvästra Märsta i Sigtuna kommun. Det är lätt att ta sig hit både från Stockholm och Uppsala med bil, buss eller tåg.

Vi är en av sju vårdcentraler i länet som har asylmottagning och utför hälsoundersökningar för nyanlända på uppdrag av Migrationsverket. Vi ansvarar även för att bedriva sjukvård på Migrationsverkets försvarsenhet i Märsta.

Valsta vårdcentral har drygt 20 medarbetare, ca 4600 listade patienter och BVC med ca 900 inskrivna barn. Vi strävar efter ett långsiktigt, positivt arbete med förbättringar och kvalitet och har goda förutsättningar till fortbildning. Vi är ett glatt och tryggt gäng som kommer från olika delar av världen. Du kan läsa mer om oss på Valsta vårdcentral (regionstockholm.se)

Vi erbjuder:

Inom SLSO finns goda möjligheter för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. På vårt intranät finns information för dig som nyanställd som stöd i din introduktion när du börjar hos oss. Vi har ett antal obligatoriska utbildningar och utöver detta finns ytterligare möjligheter till kompetensutveckling.

Vi erbjuder också våra medarbetare förmåner såsom flexibla arbetstider, friskvårdsersättning, fri öppen hälso- och sjukvård samt tjänstepension mm. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär alla förekommande arbetsuppgifter för distriktssköterska/sjuksköterska på vårdcentral. Arbetet är mycket varierat.

Arbetet ställer krav på bred kompetens och självständighet. Du arbetar självständigt och arbetet sker i nära samarbete med andra sköterskor, läkare och flera andra professioner inom hälso- och sjukvården.  

Vi är ett härligt team med läkare, psykologer, distriktssköterska, sjuksköterskor och undersköterskor för att skapa en god kontinuitet för våra patienter. Samverkan med övriga vårdaktörer som kommun, anhöriga, förvaret och slutenvården är viktig för oss och tillhör det dagliga arbetet. Vi arbetar med TeleQ samt journalsystemet TakeCare.

Kvalifikationer

Distriktssköterska eller legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Erfarenhet av att ha arbetat i svensk sjukvård. 

Erfarenhet av journalsystemet TakeCare är meriterande. B-körkort. Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal och skrift. Meriterande om du talar flera språk. Har du vidareutbildning i diabetes är det ett plus men inte nödvändigt. 

Anställningsform: 

Tillsvidareanställning. Heltid 100%, deltid kan eventuellt diskuteras. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetstid måndag-fredag. Tillträde efter överenskommelse.

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid professionellt bemötande av både patienter och medarbetare. Planering och samordning är välbekanta begrepp för dig, du är bekväm med att arbeta självständigt och ta egna beslut. Egenskaper som är bra att ha i den här tjänsten är lyhördhet, flexibilitet och nytänkande.

Ett gott och respektfullt bemötande av patienter, närstående och kollegor samt förmåga att dela med sig av kunskap och information är av yttersta vikt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du passar in i arbetsgruppen.

Övrig information:

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sigtuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2795
Kontakt
  • Susanne Hejra, 08-12345231
Facklig företrädare
  • Annika Stigmanslid, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb