Stockholms Centrum för Ätstörningar, Nationell högspecialiserad vård

Vi bygger upp en helt ny enhet och söker därför flera nya medarbetare till vårt team. Är du undersköterska och intresserad av att utveckla ätstörningsvården? Då är det här en tjänst för dig!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar.
Idag har vi en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi är idag cirka 180 anställda och kommer expandera mycket under 2024. Heldygnsvårdsavdelningarna kommer under 2024-2025 att flytta till Gamla Karolinska i Solna och det är där du, på sikt kommer att vara stationerad, medan öppenvården finns kvar på Södermalm i Stockholm. 

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Region Stockholm har fått tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) för patienter med svårbehandlad ätstörning, som startade 1 december 2023. SCÄ´s  heldygnsvårdsavdelningar kan ta emot NHV-patienter.

Nationell högspecialiserad heldygnsvård för vuxna är en enhet under uppbyggnad och kommer att ha möjlighet att vårda patienter med svårbehandlad ätstörning. Behandlingstiden är cirka 12 veckor. Utgångspunkt för NHV är att individanpassa behandlingsupplägget och utöver fokus på ätstörningen även ta hänsyn till psykiatrisk samsjuklighet. De professioner som kommer arbeta på vårdavdelningen är sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, fysioterapeut, läkare, dietist och psykolog.

Läs gärna mer om NHV här

Vill du arbeta med och lära dig mer om patienter med ätstörningar? 
Vi erbjuder dig som utbildad undersköterska en stimulerande och trevlig arbetsplats där vi har patienten i centrum. Du får inledningsvis utbildning i våra metoder och sedan efterföljande handledning utifrån behov. I din roll som behandlare ansvarar du tillsammans med en kollega för egna patienter vilket ger dig stora möjligheter att utvecklas i din profession genom regelbunden fortbildning. 

Arbetsuppgifter: 
Som undersköterska hos oss har du arbetsuppgifter som innefattar både psykiatrisk och somatisk vård. Du arbetar som behandlare till några patienter vilket innebär ett fokus på regelbundna patientsamtal. Det innebär även en samordningsroll kring permissions- och utskrivningsplanering.
Du hjälper patienter med ångesthantering och finns där som måltidsstöd. Du utför även somatiska undersökningar som bland annat blodprovstagning, sätta ventrikelsond och EKG.

Utbildning & lärotillfällen:
För att vidmakthålla kompetens så erbjuder vi bland annat lunchföreläsningar med intressanta och aktuella teman. 

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, dag/kväll och helgtjänstgöring. Heltid 37 tim/vecka, eller enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, med intyg om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen, och som har erfarenhet av arbete med patienter med ätstörning, antingen från somatisk, psykiatrisk eller specialiserad ätstörningsvård.
Meriterande kvalifikationer är att du har gått undersköterskeutbildning med inriktning psykiatrisk vård och har erfarenhet av patienter med autismspektrumtillstånd eller självskadebeteende.
Likaså tidigare praktiska erfarenheter av somatiska undersökningar som venös blodprovstagning och EKG, samt kunskaper i journalsystemet TakeCare.

Personliga egenskaper:
Du har ett genuint intresse för människor. Du använder samtalet som verktyg i patientarbetet och lägger fokus på patientcentrerad vård.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi ser gärna att du är en person som visar engagemang och initiativ i ditt arbete. Du är prestigelös, lojal och har god social förmåga. Du värnar om arbetsmiljön för teamet och vill skapa en trivsam miljö för alla. Då vårdavdelningen är under uppstart finns ett behov av flexibilitet och en vilja att delta i skapandeprocessen av vårdavdelningen.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 8
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2775
Kontakt
  • Anna Eliasson, bitr. enhetschef, 070-3156081
  • Nina Henriksson, enhetschef, 070-0862439
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, Kommunal, 010-4429009
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb