Medicinsk Enhet Högspecialiserad barnmedicin 2

Är du specialist inom barn- och ungdomsmedicin med särskilt intresse av barnobesitas? Vi söker dig med särskilt intresse för barnobesitas som vill jobba på vår högspecialiserade enhet för barn och ungdomar med allvarlig obesitas.

Du erbjuds

Hos oss kommer det att finnas stora möjligheter att medverka eller själv vara drivande inom forskning men även finna nya vägar att nå vår patientgrupp. Du kommer att arbeta i ett tvärprofessionellt team som fokuserar på omhändertagandet av patienten. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Specialistmottagningen för Barn och Unga, Liljeholmen, är en del av Astrid Lindgrens barnsjukhus, (ALB). Mottagningen är belägen i fina lokaler högst upp i Vårdhuset, Liljeholmsgallerian. Vi tar bland annat emot barn för särskilda kontroller i spädbarnstiden, barn och ungdomar med svårare astma/allergier, neuropsykiatriska funktionshinder och mag-tarmsjukdom.

Rikscentrum Barnobesitas hör till mottagningen och tar emot patienter med svår obesitas. Till oss remitteras  barn och ungdomar från hela regionen. Vi arbetar med livsstilsförändringar men också med farmakologisk behandling och obesitaskirurgi. Hos oss finns hög kompetens inom området, både klinisk- och forskningserfarenhet.  Vi jobbar även aktivt med utvecklande av digitala verktyg för att bättre nå ut till den unga populationen och för att kunna behandla fler patienter.

På hela mottagningen har vi ett tvärprofessionellt fokus vid omhändertagandet av patienten. Förutom 6 specialistsjuksköterskor, 2 undersköterskor och ca 10 barnläkare (bemannar 5 tjänster) arbetar här även dietister, psykologer, fysioterapeuter, kurator och sekreterare. Då vi är en del av Karolinska Universitetssjukhuset bedriver vi utbildning av läkare, sjuksköterskor och studenter inom övriga hälsoprofessioner och handledning av dessa är en del av arbetet.

Denna annons avser tjänst på Specialistmottagningen med inriktning Barnobesitas där stor del av arbetet är förlagt på Rikscentrum Barnobesitas. 

Arbetstiden är förlagd till vardagar mellan kl. 08:00-16:30.

Vi söker dig som

  • tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
  • arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna. 

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i barn- och ungdomsmedicin.

Meriterande:

  • Erfarenhet av barnobesitas
  • Erfarenhet av neuropsykiatriska funktionshinder
  • God akademisk kompetens, gärna disputerad
  • Tidigare arbetserfarenheter från universitetssjukhus

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Liljeholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2769
Kontakt
  • Sara Leeb, 08-12385260
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb