Omvårdnadsområde Inflammation

Som sjuksköterska hos oss får du ett roligt, utvecklande och stimulerande arbete  inom både gastromedicin och kirurgi Här kommer du vara delaktig i utvecklings- och förbättringsarbeten som ständigt tar oss och vården framåt.

Du erbjuds

 • individuellt anpassad introduktion utifrån dina behov – allt för att du ska få en bra start hos oss.
 • rotationstjänst med placering inom både slutenvård och öppenvård.
 • erfarna kollegor samt möjlighet att jobba med en kompetent och stöttande multidisciplinär arbetsgrupp.
 • bli en del av en spännande och lärorik miljö där vi tillsammans kontinuerligt utvecklar vården
 • fortlöpande kompetensutveckling internt på vår avdelning och mottagning
 • möjlighet till kompetenshöjande utbildning utifrån vår kompetensstege för att skapa tydliga karriärvägar och förutsättningar för en strukturerad personlig kompetensutveckling hos oss.

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig såsom generöst friskvårdsbidrag. 

Om tjänsten

På Magtarmcentrum vårdar vi såväl medicinska som kirurgiska patienter inom framför allt inflammatorisk tarmsjukdom (IBD), tarmsvikt och neurogastrosjukdom. Vi är också stolta att ha blivit tilldelade NHV-uppdrag för tarmsvikt i Sverige och kan nu erbjuda ett unikt multidisciplinärt team och en tarmsviktsmottagning som står redo att vårda såväl regionala som nationella patienter. Vi arbetar dedikerat kring vårt uppdrag att ta hand om de svårast sjuka inom magtarmfältet. 

Hos oss har omvårdnaden en tydlig plats och genomsyrar allt det vi gör i mötet med patienten. Vi driver tre olika öppenvårdsmottagningar samt en gemensam vårdavdelning. 

Inom slutenvården vårdas patienter med bland annat dränage, centrala infarter, stomier, fistelproblematik och EDA. De har ofta komplexa nutritionsbehov, varför vi har ett nära samarbete med dietist. Vi utför sigmoideoskopier på avdelningen och ser gärna att du lär dig att assistera. De kirurgiska patienterna vårdas enligt ERAS vårdprogram pre- och postoperativt och vi bedriver vår egen inskrivningsmottagning (IMO) där patienterna skrivs in av sjuksköterska och får preoperativ information. Här kommer du att utveckla din kompetens som täcker både medicinsk och kirurgisk vård, kroniskt och akut sjuka patienter. 

Inom öppenvården träffar vi våra patienter inom både mottagnings- och dagvårdsverksamhet där vi bland annat ger infusioner och injektioner. Vi har även en sjuksköterskemottagning inom både medicin och kirurgi (telefonrådgivning och fysiska besök), vilket kan innebära sårvård, stödsamtal kring levnadsvanor, patientutbildning mm.  Du kommer att få möjlighet att lära dig assistera vid sigmoideoskopier. Som sjuksköterska på mottagningen har du en viktig roll i uppföljningen av patienter som vårdats inom slutenvården för att de ska känna sig trygga och må bra i sin vardag utanför sjukhuset. 

Rotationstjänsten innebär placering i Solna där du har din fasta anställning inom slutenvården. Du arbetar 50% på vårdavdelningen respektive 50% på mottagningen. Helgtjänstgöring ingår.  

Vi söker dig som

 • tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.  
 • arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • har mod att agera efter din egen övertygelse.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av gastromedicin

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan dag!

Varmt välkommen med din ansökan – Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2757
Kontakt
 • Elinor Widstrand, 0725955846
 • Linnéa Hägglöf, 0702258615
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb