Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Högspecialiserad barnmedicin

För att kvalitetssäkra och utveckla studentarbetet på vår avdelning söker vi nu en Adjungerad Klinisk Adjunkt (AKA). Vi söker dig som vill arbeta på en spännande arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att ge våra patienter den bästa vården och våra studenter en värdefull och lärorik verksamhetsförlagd utbildning. Låter det här som något för dig? Sök då tjänsten och bli en del av vårt fantastiska gäng!

Du erbjuds

 • ett utvecklande arbete som specialistsjuksköterska (80%) och Adjungerad Klinisk Adjunkt (20%). 
 • möjligheten att, tillsammans med ett stabilt och härligt gäng, bidra med din kunskap för patientens, våra familjers och studenternas bästa, både på ett operativt och strategiskt plan
 • kontinuerlig fortbildning, kompetensutveckling och möjlighet att delta i projekt och utvecklingsarbeten

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten

Vårdavdelning Barn 9 i Solna är en slutenvårdsavdelning där vi vårdar barn och ungdomar mellan 0-18 år. Våra största patientflöden är infektion, kardiologi, endokrinologi och metabola sjukdomar, lung- och allergisjukdomar samt öron- näsa- halssjukdomar.

Vi arbetar familjecentrerat vilket innebär att föräldrar och syskon inkluderas på ett självklart sätt i vården. Till vår hjälp har vi bland annat en universitetssjuksköterska inom barnrätt och utbildade barnrättsombud som hjälper till att bevaka barn och ungas rättigheter inom vården. Vi har även ett tätt samarbete med andra verksamheter på sjukhuset som till exempel kuratorer, våra clowner, Sjukhusskolan och Lekterapin.

Vår strävan är att alla i teamet ska få möjlighet att vara delaktiga i hur vården bedrivs för att göra det så bra som möjligt för våra patienter. Vi arbetar fortlöpande med patientsäkerhetsfrågor, arbetsmiljö och utveckling av våra olika omvårdnadsområden.

Utöver sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom slutenvård, ingår att undervisa och handleda grund- och specialistsjuksköterskestudenter samt stötta kollegor i deras handledande av studenter. Du kommer även att, tillsammans med omvårdnadschefer, universitetssjuksköterska och koordinatorer, ingå i avdelningens omvårdnadsbord där omvårdnadsfrågor diskuteras och utvecklingsprojekt utformas.

Tjänsten bidrar till vår 24/7 verksamhet genom att arbeta 2 helgpass per månad.

Vi söker dig som

 • är bra med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört, empatiskt och smidigt sätt
 • lyssnar, kommunicerar och löser konflikter samt säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter
 • har god förståelse för hur olika personer tar till sig kunskap och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren utefter detta
 • är självgående och kan planera, organisera samt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt

Kvalifikationer

Krav:

 • Vi söker dig med ett stort intresse av barnsjukvård och studentarbete
 • Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom i barn- och ungdomssjukvård samt befinna dig på lägst steg 3 i Kompetensstegen för specialistsjuksköterskor i klinisk vård
 • handledarutbildning inom hälso- och sjukvård (7,5 högskolepoäng)

Meriterande:

 • Erfarenhet av slutenvårdsarbete inom barnsjukvård
 • Tidigare roll som Adjungerad Klinisk Adjunkt (AKA) samt ytterligare pedagogisk utbildning.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan dag!

Varmt välkommen med din ansökan – Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2749
Kontakt
 • Louise Glückman Narrowe, 0812377899
 • Kamilla Klawan, 0812370927
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-06-01

Tillbaka till lediga jobb