Vill du vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik? Vi söker nu en erfaren projektledare som vill vara med på denna utvecklande resa!

Om tjänsten               

På avdelningen Investeringsprojekt drivs ett hundratal projekt i varierande storlekar med en total investeringsram på 45 miljarder nästkommande 10 åren. 

Nu söker vi en erfaren projektledare till ett av de största programmen, utbyggnaden av Tvärbanans nya sträckning, Kistagrenen.

Kistagrenen planeras att bli ca 8 kilometer lång och stannar på sin väg mellan Norra Ulvsunda och Helenelund vid nio nya hållplatser och passerar genom tre kommuner: Stockholm, Sundbyberg och Sollentuna. Byggstart med förberedande arbeten startade under 2018 och genomförandet av byggandet planeras att ske löpande fram till trafikstart. I dagsläget har programmet projekt inom samtliga faser planer, framtagande av förfrågningsunderlag, produktion och överlämning.

Projektledarrollen karakteriseras av en mix mellan strategisk och operativa frågor. Du leder arbetet inom ditt projekt och säkrar att projektets innehåll levereras enligt tidplan och budget.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • I samråd med projektchef och övriga inom projektet styra och följa upp produktion och överlämning i enlighet med styrande dokument
 • Planera, leda och följa upp produktion med avseende på tid, ekonomi, miljö, kvalitet och arbetsmiljö inom entreprenaden.
 • Ansvara för kontraktsrelationen mot entreprenör(er) 
 • Tillse att riskbedömningar utförs och säkerställa adekvata åtgärder
 • Representera, i förkommande fall, TF och projektet i kontakt med olika externa parter och aktörer såsom myndigheter, ledningsägare, leverantörer och entreprenörer.
 • Bistå byggledningen med rådgivning.
 • Projektledaren rapporterar till projektchefen och ingår i programmets ledningsgrupp.

Vem är du?

För att trivas i rollen som projektledare har du förmågan att planera, leda, engagera och samordna en projektorganisation i komplexa sammanhang. Du är strukturerad och har god förmåga att formulera dig i tal och skrift, anpassat för olika mottagares behov. Du leder dina projekt på ett affärsmässigt sätt och gillar att skapa och bibehålla goda relationer med interna och externa intressenter.

Krav:

 • Högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) eller annan relevant utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • Minst 8 års erfarenhet av projektledning, eller likvärdiga roller, i stora och eller komplexa projekt inom infrastruktur eller anläggning i genomförandeskedet.
 • Erfarenhet av ekonomisk rapportering av framdrift och slutkostnad.
 • Goda kunskaper inom entreprenadjuridik och god affärsförståelse i AB och eller ABT kontrakt.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande med:

 • Projektledarutbildning eller certifiering inom IPMA eller PMI
 • Erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet och upphandling, LOU/LUF

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lina Gruber tfn 070-786 19 20. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Perwin Altun, tfn 070-786 3444. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 23 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2574
Kontakt
 • Perwin Altun, 0707863444
 • Lina Gruber, +46707861920
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-23

Tillbaka till lediga jobb