Karolinska Universitetssjukhuset

Vill du vara en del av ett dedikerat team med fokus på att möjliggöra datadriven vård och forskning? Vill du kickstarta din karriär på ett av världens mest avancerade sjukhus? Då är det dig vi söker för rollen som hälsoinformatiker på Karolinska Universitetssjukhuset!

Du erbjuds 

 • Hands-on erfarenhet: Arbeta med ledande experter inom hälsoinformatik och få möjlighet att driva egna projekt.   
 • Personlig utveckling: Skräddarsydd mentorskap och coaching för din professionella tillväxt.
 • Nätverksbyggande: Skapa värdefulla relationer inom professionen och kom nära vårdverksamheten.
 • Projektbaserat arbete: Delta i spännande projekt för att lösa verkliga utmaningar inom hälso- och sjukvårdssektorn och fått uppleva den direkta nyttan informationshantering bidrar till vård och forskning av patienten.

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten

Vårt uppdrag är att bedriva specialiserad och högspecialiserad sjukvård. Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” är vägledande när vi arbetar mot tydliga värden för patienter och samhälle och mot medicinska framsteg. En förutsättning för nästa steg inom den medicinska utvecklingen är förbättrade och moderniserade informationsstrukturer och digitalisering där vi i allt större utsträckning styr produktion och vårdleverans datadrivet och med digital information som beslutsstöd. I detta ingår data från strålkanoner, radioaktiva röntgenundersökningar, operationsdata, avancerade läkemedel och genomikdata som kan kombineras för att sätta korrekt diagnos och skräddarsy nya behandlingar.

Sjukhusets avdelning för Hälsoinformatik och vårdsystem ansvarar för hantering och bearbetning av hälsodata och de verksamhetskritiska IT-lösningar som vården är helt beroende av i sitt dagliga arbete. Vi strävar efter att ge vården bästa möjliga IT-stöd genom att förenkla och att skapa lösningar där det krävs manuellt arbete idag. Vården genomgår en stor förändring vilket ställer stora krav på utveckling av nya tekniska lösningar.

Traineeprogrammet är utformat i samarbete mellan Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset. Som trainee inom hälsoinformatik får du en unik möjlighet att arbeta nära vårdverksamheten och vara en del av den medicinska utvecklingen redan från första dagen!

Under detta unika, ettåriga traineeprogram får du inte bara möjligheten att växa i din yrkesroll genom samarbete med andra traineer och handledning av erfarna kollegor och ledande experter inom hälsoinformatik, utan även att bygga ett värdefullt nätverk inom branschen. Programmet ger tillgång till ett skräddarsytt mentorskap och coaching för att stödja din professionella utveckling.

Som trainee blir du en del av vårt informatikteam på cirka 12 personer. Vi arbetar agilt och i leveransteam med bland annat utvecklarteam, informationsarkitekt, IT-arkitekt och du kommer delta i projekt som syftar till att lösa verkliga utmaningar inom hälso- och sjukvårdssektorn. Traineeprogrammet ger dig inte bara kunskap inom datadriven vård och forskning, där din expertis behövs för att driva framgångsrika lösningar, utan också en inblick i vårdverksamhetens dagliga arbete, utmaningar och digitaliseringsbehov.

Programmet inleds med en generell introduktion till olika arbetsområden. Sedan får du möjlighet till att driva eget projekt och/eller vara en del av pågående projekt. Några exempel på arbetsområden är behov- och kravhantering. Begreppsmodellering, informationsmodellering, logisk datamodellering och mappning av information mot beslutade begreppssystem, till exempel Snomed CT och standarder för datadelning och interoperabilitet, till exempel OpenEHR och FHIR. Vi arbetar även med framtagning och förvaltning av informationsspecifikationer och skapa förståelse för implementerade modeller samt hur dessa bör nyttjas vid lagring av data.

Vi söker dig som

 • Är nyutexaminerad hälsoinformatiker och är passionerad, nyfiken och vill driva förändring inom vården. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Masterexamen i hälsoinformatik, eftersom detta är ett samarbete med Karolinska Institutet, kommer studenter med examen från KI att prioriteras.
 • Din examen ska ha avslutats inom de senaste två åren.
 • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift, grundläggande kunskaper i både tal och skrift på svenska är önskvärt eftersom du behöver kunna ta del av och delge komplex information på dessa språk.
 • Du har rätt att arbeta i Sverige.

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete inom vården eller IT.

Om rekryteringsprocessen

Särskild visstidsanställning under 12 månader. I vår rekryteringsprocess kan vi komma att använda oss av färdighetstester. 

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2557
Facklig företrädare
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb