Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhusets IT-avdelning söker dig som har erfarenhet från hälso- och sjukvård och som brinner för att ta fram information till vård och forskning!

Karolinska Universitetssjukhusets uppdrag är att bedriva specialiserad och högspecialiserad sjukvård. Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” är vägledande när vi arbetar mot tydliga värden för patienter och samhälle och mot medicinska framsteg. En förutsättning för nästa steg inom den medicinska utvecklingen är förbättrade och moderniserade informationsstrukturer och digitalisering där vi i allt större utsträckning styr produktion och vårdleverans datadrivet och med digital information som beslutsstöd. I detta ingår data från journalsystem, strålkanoner, radioaktiva röntgenundersökningar, operationsdata, avancerade läkemedel och genetiska data som kan kombineras för att skapa nya behandlingar 

Vi söker dig som

Vår IT-avdelning söker en person med bakgrund från hälso- och sjukvården som är intresserad att jobba med utveckling eller talanger med mindre teknisk erfarenhet som vill lära sig att utveckla ihop med oss. Du kommer i huvudsak fokusera på informationsuttag från Karolinskas datalager med hjälp av SQL. Du bidrar även med support till våra användare som jobbar i vårdverksamheten.

Om tjänsten

Karolinska Universitetssjukhusets datalager innehåller data från ett stort antal IT-system som används inom sjukhuset för uppföljning inom ekonomi, personal och vårdproduktion. Ett centralt system är journalsystemet TakeCare.

I tjänsten kommer du att få möta engagerade kollegor som behöver din hjälp för att få underlag till forskningsprojekt eller vårdprocesser som man vill undersöka vidare med hjälp av data från datalagret. Som grund har du kravspecifikationer som du analyserar och som en detektiv letar du fram rätt datamängd från datalagret. Till din hjälp kommer du att ha positiva beställare, goda kollegor inom vårdverksamheten och inom IT. Du kommer utveckla SQL-kod, genomföra och testa datauttaget samt lämna ut detta till beställaren. Du beaktar att leveransen omfattas av de regulatoriska dokument som begärts in.

Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt såväl som i team. Det är viktigt att du som person är noggrann och tar stort ansvar för hög kvalitet på leveransen. Du trivs när det är full fart och gillar att söka ny kunskap. 

Och inte minst, du kommer att ha roligt på jobbet!

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Kvalifikationer

Krav:

  • Utbildning inom hälso- och sjukvård eller motsvarande erfarenhet
  • Interesse för SQL (Structured Query Language)
  • God förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Meriterande:

  • Erfarenhet av Microsoft SQL Server Management Studio och skapandet av SQL-kod
  • Erfarenhet av journalsystemet TakeCare eller andra vårdsystem som används inom Region Stockholm.
  • Erfarenhet av Tableau eller andra visualiseringsverktyg

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan dag!

Provanställning kan komma att tillämpas för denna tjänst.

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2531
Kontakt
  • Espen Sigvartsen, espen.sigvartsen@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
  • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
  • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb