Karolinska Universitetssjukhuset, N192 ME Klinisk fysiologi

Är du en biomedicinsk analytiker med längre eller kortare erfarenhet av diagnostik inom Klinisk fysiologi, forskningsengagemang och/eller metodutveckling? Vill du arbeta med avancerad hjärt- och kärlultraljudsdiagnostik, MR hjärta och lungfunktionsutredningar bland andra spännande metoder på ett av världens topp tio bästa sjukhus? Då ska du läsa vidare!

Du erbjuds

 • En spännande karriär hos oss på medicinska enheten (ME) Klinisk Fysiologi med utvecklingsmöjligheter för biomedicinska analytiker (BMA) där man kan specialisera sig inom olika metoder, inneha sektions- eller delmetodansvar inom större sektioner och möjlighet att komma in på nyare metoder inom klinisk fysiologi som MR-hjärta.
 • Möjligheter inom olika utbildningssammanhang som inrikes/utrikes kurser eller kongresser och forskningsprojekt. Tillsammans med BMA-gruppen och sektionsledningarna fortsätter vi att planera framtiden och strukturera processerna för svarsskrivning och signeringsrätt.
 • Möjlighet för särskilt forskningsintresserade att medverka i forskningsprojekt i större eller mindre utsträckning inom vår aktiva forskningsenhet med flertal omfattande studier inom bland annat hjärt- och kärl MR, hjärt- och kärlultraljud och arbets- och lungfysiologi.
 • Arbete inom patientflöden som är unika för Karolinska universitetssjukhuset i regionen, exempelvis att med MR och ultraljudsdiagnostik undersöka patienter med medfödda hjärtfel, patienter som ska eller har genomgått thoraxkirurgiskt ingrepp och även patienter som har fått en hjärtpump i väntan på att bli hjärttransplanterade.
 • Skulle du vilja spetsutbilda dig inom kärldiagnostik? Då finns det möjligheter även där att erbjuda, då kärlkirurgen finns hos oss och bland annat utförs bengraft-, (T)EVAR- och dialysfistel-kontroller samt njurartärundersökningar bland många andra kärlmetoder.

Låter det spännande? Då kan det vara dig vi söker!

Vi har implementerat den regionsövergripande kompetensstegen för BMA inom Klinisk fysiologi inom vilken du placeras utifrån din kompetens, vidareutbildning och uppdrag och vi arbetar löpande tillsammans för att våra BMA kollegor ska kunna utvecklas så att de kan nå sina personliga kliniska, utbildnings- och karriärsmål. Vi har lång erfarenhet av att spetsutbilda BMA och vill erbjuda dig chansen att ta del av den möjligheten!

Om tjänsten

ME Klinisk Fysiologi finns i både i Solna och Huddinge och är av SWEDAC en ackrediterad verksamhet enligt standard ISO/IEC 17025:2017 (i övergång till standard SS-EN ISO 15189:2022) och är en av de största enheterna för Klinisk fysiologi i landet med ca 90 kollegor. Vi som arbetar på enheten är läkare med Klinisk fysiologi som specialitet, biomedicinska analytiker med inriktning Klinisk fysiologi, MR fysiker, IT-ingenjör och undersköterskor med administrativ inriktning. Vi har även ett gott och nära samarbete med vårdadministrationen inom temat.

Tjänsterna som annonseras här är i första hand förlagda i Solna, och då vår verksamhet finns i både Huddinge och Solna så kan det finnas möjlighet till en intern rotation.

Vi bedriver avancerad och högspecialiserad akut och poliklinisk kardiovaskulär diagnostik, vilket omfattar cirka 40 000 undersökningar per år utförande:

 • Hjärt- och kärlultraljudsundersökningar
 • EKG/Arbetsprov/Holterundersökningar
 • Lungfunktionsutredningar
 • Myokardscintigrafiundersökningar
 • MR-hjärta/kärl undersökningar
 • Hjärtkateteriseringar och hjärtbiopsier hos såväl vuxna som barn.

Du kommer att arbeta med ovannämnda metoderna i en omfattning som speglar verksamhetens behov och dina egna önskemål och ambitioner i en utvecklande arbetsmiljö med möjlighet till avancering och större ansvarstagande. Vi vill att du ska trivas med arbetsuppgifterna och vi lägger stor vikt vid att satsa på kompetensutveckling av vår personal. 

Vi söker dig som

 • Är nytänkande, ansvarskännande, lösningsorienterad och som kan organisera och prioritera arbetsuppgifter.
 • Är flexibel, strukturerad och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga då kapacitet att arbeta både självständigt och i grupp genomsyrar våra arbetssätt.
 • Är engagerad, tar initiativ, tar ditt medarbetarskap på allvar och vill utveckla din kompetens, och bidrar på så sätt till att ständigt utveckla verksamheten.
 • Vi lägger stort värde i att du, liksom vårt engagerade gäng, känner glädje i ditt arbete och att du sprider detta till din omgivning

Just nu söker vi även dig som verkligen brinner för hjärtultraljudsdiagnostik, metodutveckling och kvalitetssäkring, och känner sig manad att anta BMA ansvaret för vår ekosektion i Solna.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad biomedicinsk analytiker med inriktning klinisk fysiologi. 

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet/kunskap av MR, hjärtkateterisering, hjärt- eller kärlultraljudsundersökningar, sektions-, kvalitets- eller metodansvar, samt erfarenhet inom forskning.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med din ansökan! Framtida BMA-kollegor som utexamineras under 2024 är välkomna att söka tjänst på denna annons.


Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2516
Kontakt
 • Amira Mourssi, 08-12374706
Facklig företrädare
 • Niklas Weimer, Vårdförbundet, 08-12370278
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb