Klappar ditt hjärta lite extra för utmanande upphandlingar och kollektivtrafik? Då kanske det är du som är vår nya kollega! På trafikförvaltningen i Stockholm finns ett stort gäng mycket kompetenta upphandlare och vi söker nu en ny kollega.

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Som upphandlare hos oss på trafikförvaltningen leder du upphandlingar som bidrar till vårt uppdrag: att utveckla framtidens kollektivtrafik för nära 900 000 dagliga resenärer i Stockholm.

Här ingår du i ett team med 14 upphandlarkollegor och ansvarar för att leda komplexa upphandlingar med fokus på samhällsnytta som gynnar hela Stockholm. De avtal vi upphandlar omsätter årligen ca 23 miljarder kronor, och här finns stora möjligheter att kunna göra skillnad och bidra till att göra bra affärer.

Upphandlarna arbetar i nära samarbete med våra experter från olika avdelningar inom förvaltningen med allt från att hålla leverantörsdialoger, ta fram upphandlingsstrategier, utarbeta upphandlingsdokument och leda arbete med anbudsutvärdering. Stöttning, rådgivning och utbildning till hela verksamheten i upphandlingsfrågor är också en viktig del av arbetsuppgifterna.

Just nu pågår mycket arbete med verksamhetsutveckling där vi förfinar och utvecklar våra processer och stöddokument med fokus på att tydliggöra och förenkla, både för oss själva och för verksamheten.

Några exempel på arbetsuppgifter:

 • Självständigt leda upphandlingar och delta i förstudiearbete
 • Vara rådgivare i upphandlingsfrågor gentemot verksamheten
 • Delta i utvecklingsarbetet av upphandlingsverksamheten

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

För att lyckas i rollen tror vi att du har en stark drivkraft att göra upphandlingar som blir bra på riktigt, ur både upphandlings- och verksamhetsperspektiv.

Vi söker därför dig som har några års erfarenhet av större upphandlingar med många intressenter, du känner dig trygg med upphandlingsregelverken och kan fokusera på som utgör en bra affär. Vi tror också att du gillar att samarbeta med andra och har god förmåga att vårda såväl interna som externa relationer.

Vi tror att du gillar problemlösning, har bra planeringsförmåga och ett konstruktivt och positivt förhållningssätt, även vid motgångar. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska, och kan anpassa ditt budskap efter mottagaren.

Krav:

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, juridik eller teknik, alternativt avslutad YH-utbildning med inriktning mot offentlig upphandling
 • Flerårig erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar av komplex karaktär med många intressenter och/eller stora kontraktsvärden
 • God kännedom om de upphandlingsrättsliga regelverken

Meriterande:

 • Intresse för kollektivtrafik och samhällsfrågor
 • Van användare av upphandlingsverktyget TendSign
 • Erfarenhet av leverantörsförhandlingar i samband med offentlig upphandling

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonna Enerskog, tfn 08-123 340 39. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 08-123 332 22.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 7 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

Nyckelord: upphandlare, LOU, LUF, inköp, upphandling

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2506
Kontakt
 • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
 • Jonna Enerskog, 08-12334039
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-07

Tillbaka till lediga jobb