SLSO, Psykiatri, Psykiatri Nordväst, Öppenvårdssektionen, NHV

Beskrivning

Psykiatri Nordväst är en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Kliniken ska tillhandahålla psykiatrisk vård på specialistnivå i öppen- och slutenvård till alla personer 18 år och äldre folkbokförda i Stockholms län.

Är du specialistpsykolog och letar efter nästa utmaning inom psykiatrin? Vill du vara en del av en verksamhet som gör skillnad för patienter med svår självskada? Vill du arbeta på en nystartad enhet med stort fokus på utveckling, kunskap, evidens och kvalitet. Vill du arbeta som DBT-terapeut och ingå i ett tvärprofessionellt behandlingsteam? Vill du vara med och utveckla vården för patienter med svårt självskadebeteende? Då kanske det här är din nya arbetsplats.

Den högspecialiserade vården erbjuder insatser till patienter från hela landet. Enheten har hög personaltäthet och ett teambaserat arbetssätt. På enheten vårdas patienter med bland annat EIPS, PTSD, Autism och Ätstörning. Enheten har funnits i drygt ett år och vi behöver fler kompetenta medarbetare med ett stort hjärta och engagemang för patientgruppen. Personalen består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, psykologer och kurator. Behandlingsupplägget har sin grund i Dialektisk beteendeterapi (DBT) och all personal får både utbildning och handledning i metoden. Andra uppgifter som ingår i enhetens uppdrag är att fungera som ett kunskapscentrum och erbjuda handledning och utbildning samt bedriva forskning. För dig som specialistpsykolog kommer det att finnas stora möjligheter att vara med och utveckla enheten utifrån intresse och kunskap. Vill du läsa mer om vårt uppdrag? Vänligen besök vår hemsida Högspecialiserad vård för självskada vuxen (psykiatrinordvast.se)

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i vårt DBT-team och kommer att följa patienten från bedömning till avslut. Ditt uppdrag blir i första hand att ge DBT både individuellt och i grupp. Till din hjälp finns behandlingsteamet som hjälper patienterna att implementera och tillämpa nya färdigheter i sin vardag, 24 timmar om dygnet. Behandlingen bygger på intensiv DBT-behandling 5 dagar i veckan under ca 3-4 månader. Ofta ingår även traumabehandling. Patienterna har initialt sin dygnsvila i heldygnsvård. Då enheten är under uppbyggnad ingår även metodutveckling och anpassningar av material. Handledning och utbildning är också en viktig del av vårt uppdrag. Resor i tjänsten kan förekomma. Vi har konsultationsteam en gång i veckan och har extern handledning regelbundet.

Kvalifikationer

Du är färdig specialistpsykolog alternativt i absoluta slutskedet av din utbildning. Du har tydlig KBT-profil och DBT-utbildning. Tidigare arbete i DBT-team är starkt meriterande. Vi ser gärna att du har intresse och/eller erfarenhet av att utbilda personal, handleda andra och forskning.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i team med olika professioner. Som person är du flexibel, initiativtagande och prestigelös. Du bidrar till arbetsglädje och ett gott samarbete genom ett starkt engagemang, god kommunikation och en positiv inställning. Vi tror vidare att du har ett intresse för förändrings- och utvecklingsarbete i någon form och att du gärna vill bidra med nya kreativa idéer och dela med dig av din kunskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning (100%). Tillträde: enligt överenskommelse.

Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag om 5000 kr och friskvårdstimme.

Mottagningen är belägen i gamla anrika psykiatribyggnader vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Intervjuer kommer att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2504
Kontakt
  • Madeleine Magnusson, 070-4844892
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12335634
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb