Är du beredd att anta tekniskt komplexa utmaningar? Är du en projektledare som kan leda och driva utveckling inom ILS-området? Har du vad som krävs för att specificera ILS-krav och leda ILS-arbetet för system och fordon inom tunnelbanan i Stockholm?

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Vi söker två projektledare ILS till sektion Tunnelbana inom Investeringsprojekt för projekt inom trafikstyrningssystem och fordon.

Du kommer som Projektledare ILS att arbeta inom olika projekt och i samtliga faser i ett systems livscykel. Du ska t.ex. arbeta med kravanalys, specificera ILS-krav vid upphandlingar, följa och kontrollera leverantörernas ILS-arbete och säkerställa att kompletta underhållskoncept tas fram. Leda teknisk kompetens inom projekten för att ta fram:

 • Driftsäkerhetsanalyser
 • Underhållsanalyser
 • Livscykelkostnadsanalyser

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Du är drivande och kan ta egna initiativ, samtidigt som du tycker om att arbeta i grupp. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete utgående från givna förutsättningar. Förmåga att planera, leda, genomföra och följa upp projektaktiviteter är av största vikt. Du har lätt för att samarbeta inom och utom den egna organisationen. Att du kan tänka i nya banor är också viktigt när vi projekterar framtidens tunnelbanesystem. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar in i vår verksamhet.

Krav:

 • Högskoleutbildning inom teknik eller motsvarande relevant utbildning.
 • Ett par års erfarenhet som projektledare. 
 • Flera års erfarenhet av att arbeta med ILS-koncept för system och/eller fordon.
 • Erfarenhet av att arbeta med RAM/LCC.
 • Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Du ska ha en kunskap om samtliga områden inom ILS och hur dessa påverkar varandra.

Meriterande:

 • Det är meriterande om du har erfarenhet från teknisk systemutformning, operativ drift och vidmakthållande av komplexa tekniska system.

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karin Ekman tfn 070-786 3839 eller Lars-Åke Dahlström tfn 070-786 1955. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Perwin Altun, tfn 070-786 3444. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 29 april. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2475
Kontakt
 • Perwin Altun, 0707863444
 • Karin Ekman, +46707863839
 • Lars-Åke Dahlström, +46707861955
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb