Medicinsk Enhet Hematologi

För dig som är specialist i hematologi och/eller intermedicin, och/eller koagulations- och blödningsrubbningar finns här möjlighet till ett stimulerande  och meningsfullt vikariat. Ansök nu och ta steget mot en betydelsefull och givande karriärutveckling hos oss!

Vi erbjuder dig

Här får du möjlighet att ta del av det stora sjukhusets möjligheter och samtidigt arbeta inom en liten välavgränsad verksamhet. Du kommer att vara del av ett dedikerat multiprofessionellt team med vilja att utveckla vården för våra patienter. För dig med intresse finns goda möjligheter att delta i verksamhetens omfattande forskning. 

Om tjänsten

Medicinsk Enhet Hematologi ingår i Tema Cancer, med verksamhet i Huddinge och Solna. Inom ME Hematologi utreds och behandlas patienter från Stockholmregionen med alla former av blodcancer och benigna hematologiska sjukdomar. Sektion Koagulation är ett certifierat hemofilicenter med utredning och vård av patienter med blödarsjuka och andra koagulationsrubbningar, inklusive utomlänsvård. Vid sektionen bedrivs även stor verksamhet för patienter med tromboembolism. I en klinisk och epidemiologisk miljö bedrivs internationell framgångsrik forskning.

Vi söker nu en vikarierande läkare.

Det kliniska arbetet  består huvudsakligen av mottagningsarbete och konsultationsverksamhet, men även arbete på mottagning. Deltagande i koagulationsjouren ingår. Vi arbetar i multidisciplinära team. Arbetsledning, handledning och undervisning av läkarstudenter och omvårdnadspersonal ingår som en naturlig del. 
Många av våra patienter kommer att vara aktuella för behandling inom ramen för kliniska studier, och vi lägger stort vikt vid terapiutveckling inom samtliga diagnoser. Det finns goda möjligheter att delta i verksamhetens omfattande forskning.

Vi söker nu en vikarierande läkare med tjänstgöring i både Huddinge och Solna.

Vi söker

Vi söker dig som har ett stort intresse för koagulation och drivs av en vilja att att utveckla vården för våra patienter. Du har ett positivt förhållningssätt samt en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du är ansvarstagande och flexibel. Du kan arbeta i team med andra professioner och är bra på att prioritera och leda arbetet.

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna. 

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i hematologi och/eller internmedicin, och/eller koagulations- och blödningsrubbningar eller andra relevanta specialiteter.

Meriterande:

  • Disputation eller doktorsregistrering,
  • Undervisningserfarenhet
  • Erfarenhet av arbete med trombos- och blödningsrubbningar

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2459
Kontakt
  • Monica Skantze, 076-2828365
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb