Medicinsk Enhet Radiologi Solna

Vi söker dig som är specialist inom radiologi för att vara med och forma framtiden inom den medicinska radiologin inom Akutradiologin.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig möjlighet att vara med och utveckla en radiologisk verksamhet med stark förankring i värdebaserad vård och med ett dynamiskt och drivande team som bas. Du kommer att verka i en starkt forskningsinriktad miljö där kliniska studier initierade av remitterande enheter såväl som egen metodologisk forskning bedrivs. För dig med eget intresse av forskning finns goda möjligheter till detta.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsterna

Vid Medicinsk Enhet Solna bedriver vi högspecialiserad diagnostik och intervention/behandling inom buk-, thorax-, trauma-, och MSK-radiologi samt interventionell radiologi och ultraljud. Vi har ett omfattande akutuppdrag och dygnet-runt verksamhet, med en intensivakutmottagning i Solna. Här bedrivs omfattande forskningsverksamhet med såväl kliniska studier initierade av remitterande enheter som egen metodologisk forskning. Radiologi Solna består av cirka 200 medarbetare, huvudsakligen läkare och omvårdnadspersonal.

Vi söker nu en specialistläkare till Akutsektionen i Solna som är en del av Traumacentrum Karolinska, landets största enhet för omhändertagande av svårt skadade patienter, med en omfattande akutverksamhet dygnet runt. Enheten är högspecialiserad inom multikompetent traumaomhändertagande och tar emot patienter från regionen samt angränsande regioner. Förutom vanligt akut flöde är det akuta patientflödet särskilt viktat åt avancerad onkologi vilket ofta innebär frågeställningar kring tumörer i thorax och buk samt komplikationer relaterat till dessa och/eller kirurgi eller medicinsk behandling av desamma. Här hanteras även vanligt förekommande intervention inom genomlysning och ultraljud såsom nefrostomier respektive ascites-/pleura- och abscessdränage. Sektionen är rondhavande för IVA och traumasektionen.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har förmåga att engagera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet från medarbetarna. Du är en inspirerande och handlingskraftig ledare som har förmåga att se helheten och mod att agera efter din egen övertygelse. Du har lätt att samarbeta, kan föra en konstruktiv dialog för att utveckla både individ och organisation samt skapa tydlighet kring mål och strategier.

Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller enhetens utveckling, medarbetarnas utbildning och kompetensutveckling.

Vi ser det som en självklarhet att du inspireras av vår vision: Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i radiologi
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

 • God akademisk kompetens, gärna disputerad
 • Erfarenhet av forskning
 • Erfarenhet av undervisning
 • Erfarenhet av kvalitetsarbete
 • Chefserfarenhet med personalansvar och budgetansvar
 • Formell chefsutbildning.  

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2429
Kontakt
 • Johan Wärn, 08-12373060
 • Birgitta Andersson, birgitta.k.andersson@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-07

Tillbaka till lediga jobb