Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering och Hälsa

Vill du skapa förutsättningar för den enskilde att fungera på bästa sätt i sin vardag? 

Om oss: 

Habiliteringscenter Sollentuna vuxna är en specialistmottagning inom Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumtillstånd, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Genom att ge råd, stöd och behandling till den enskilde och dess nätverk, kan vi förebygga och minska svårigheter som en funktionsnedsättning kan medföra.  

Med stöd av administratörer, arbetar vi i tvärprofessionella team, där det förutom arbetsterapeuter ingår fysioterapeuter/sjukgymnaster, logoped, kuratorer, psykologer och specialpedagog. 

Vårt upptagningsområde består av kommunerna Solna, Sollentuna, Järfälla, Sigtuna, Upplands Bro samt Upplands Väsby och vår mottagning ligger i nybyggda fina, luftiga lokaler i Färgskrapan nära Sollentuna centrum, med närhet till pendeltåg och bussar. 

Om tjänsten: 

Vi söker nu en vikarierande arbetsterapeut till vårt team för rörelsenedsättning (RN) och intellektuell funktionsnedsättning (IF). Som arbetsterapeut ansvarar du för arbetsterapeutens perspektiv i nära samarbete med de andra yrkesprofessionerna på enheten. Du ser det friska hos patienterna och bidrar till att öka möjligheterna att ta del av arbets- och samhällsliv.  

Arbetsuppgifterna består av ett brett spektrum av arbetsterapeutiska insatser. I arbetet ingår bland annat funktionsbedömningar, kartläggningar, upprättande av vårdplaner, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel, inklusive hög- och lågteknologiska hjälpmedel inom området kognitivt stöd. Du gör miljöbedömningar, ger råd och stöd kring bostadsanpassning. Du observerar, initierar insatser och ger konkreta förslag till åtgärder utifrån individens unika förutsättningar. 

Hos oss får du:

Kollegialt stöd och utbyte genom arbete i tvärprofessionella team. 

God kompetensutveckling genom bland annat fortbildning och handledning. 

En strukturerad introduktionsperiod, inkluderat utbildningar. 

Vi erbjuder flexibel arbetstid, fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid samt extra ersättning vid föräldraledighet. 

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med B-körkort och som vill vara med och utveckla vår verksamhet.  

Du har intresse för människor med funktionsnedsättning, ser den enskilda individen, dess behov samt finner individuella och kreativa lösningar på svårigheter i vardagen. 

Du gillar att arbeta självständigt likväl som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva arbetet framåt på ett strukturerat sätt. Du är flexibel, har lätt för att samarbeta och drivs av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkesprofessioner.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det bedöms meriterande med tidigare erfarenhet av arbete inom habilitering och/eller med målgrupperna intellektuell funktionsnedsättning samt rörelsenedsättning, likaså av förskrivningsprocessen. 

Anställningsform: 

Heltid. Vikariat minst 8 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontakta gärna: 

Ann-Sofie Londér, Enhetschef, tfn: 08-123 359 04 

Facklig kontakt: 

Facklig kontakt:

Martin Johansson

Telefon 08- 123 356 46

Mail martin.2.johansson@regionstockholm.se

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Övrig information: 

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.  

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2384
Kontakt
  • Ann-Sofie Londér, 0812335000
Facklig företrädare
  • Martin Johansson, 08-12335646
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb