Vår huvudstadsregion växer och vi behöver dig för att möjliggöra byggandet av kollektivtrafik samt bostäder och lokaler i närheten av trafikanläggningar. Kanske arbetar du redan i dag med infrastruktur, exploatering eller lantmäterifrågor och känner dig nyfiken på regionperspektivet? 

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Vi kan erbjuda dig en intressant och utmanande tjänst där du kommer att få arbeta med mark- och fastighetsfrågor utifrån kollektivtrafikperspektivet. I trafikförvaltningens egna projekt i tidiga skeden kommer du att få utreda och analysera markåtkomst och planfrågor tillsammans med kollegor. Målet är att bidra till att Stockholmsregionen utvecklas och växer genom att, säkerställa kollektivtrafikens framkomlighet, effektivitet och utveckling.

Några exempel på arbetsuppgifter:

 • Representera trafikförvaltningen i hela exploateringsprocessen
 • Samordna intern dialog med andra specialister
 • Föra förhandlingar med kommuner, bygg- och fastighetsbolag med flera
 • Bevaka påverkan av planerade byggnationer
 • Hantera frågor från kommunen eller annan aktör. 

Du tillhör sektion Fastighetsutveckling på avdelningen Strategisk utveckling. På sektionen finns ytterligare tio personer som på olika sätt arbetar med fastighetsutveckling, resenärsmiljöer och fastighetsrättsliga frågor. Arbetsuppgifterna är både intressanta och varierande till följd av regionens utveckling, bostadsbyggande och våra egna investeringsprojekt. Här hittar du en kombination av juridik, teknik och ekonomi och goda möjligheter till utveckling och stort ansvar.  

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Tycka om utmaningar och problemlösning i arbetet samtidigt som du är vass på att bygga relationer, både internt och externt.

Krav:

 •  Högskoleutbildning med examen inom lantmäteri, samhällsplanering eller motsvarande utbildning med fastighetsrättslig komplettering
 • Flera års arbetslivserfarenhet som ex. förrättningslantmätare, bolagslantmätare eller exploateringsingenjör i kommun eller fastighetsbolag
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligen. 

Det är meriterande om du har:

 • KTHs processledarutbildning
 • Förhandlingskunskap
 • Erfarenhet av projektledning. 

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Leijon, tfn 08-123 338 21. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-123 336 74.
Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 30 april. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2310
Kontakt
 • Eva Leijon, 08-12333821
 • Jannica Chinos, 08-12333674
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb