Upphandling, Läkemedel och vårdtjänster

Skulle du säga att du är en analytisk person som gillar att ta initiativ till kontakt? Har du dokumenterad läkemedelserfarenhet från exempelvis läkemedelsindustrin, vårdnära arbete, region eller apotek? Då kanske du vill vara med och utveckla ett av Region Stockholms största leverantörsavtal ”Läkemedel på rekvisition”? I din roll kan vi lova dig ett stort eget ansvar, flexibilitet och möjligheter till utveckling.

Om tjänsten

Du kommer att ha ansvaret för att hantera leverantörsrelationer och därför har du redan idag en viss marknadskännedom inom läkemedelsområdet. Hos oss kommer du utveckla denna kunskap ytterligare. Med din expertis stödjer du vår uppdragsgivare Hälso- och sjukvårdsförvaltningen (HSF) i olika frågor relaterade till leverantörer, såsom hantering av bristsituationer, analys av statistik och genomförande av förhandlingar. Du håller dig uppdaterad på patentutgångar och övervakar aktivt de mer än 80 läkemedelsleverantörerna för att säkerställa att de uppfyller sina åtaganden enligt avtalen. 

I rollen som avtalscontroller för avtalet "Läkemedel på rekvisition" ingår du i ett team av två personer som ansvarar för förvaltningen och den kontinuerliga utvecklingen av avtalet. Din arbetsinsats sker i nära samarbete med dina kolleger på avdelningen, på HSF samt med olika expertgrupper och beslutsfattare. Du använder dig av alla dina kollegers kompetens i ditt arbete och du har en stark betoning på lagarbete framför individuella insatser.

Vem är du?

Vi ser att du har en relevant utbildning för rollen och flera års erfarenhet av läkemedelssektorn, såsom apoteksbranschen, läkemedelsindustrin eller närliggande områden. För att vara framgångsrik i rollen krävs det att du har matematiska och statistiska färdigheter samt ett starkt intresse för siffror. Vidare är du förtrogen med Excel och dess funktioner.

Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av projektledning, kunskap om lagen om offentlig upphandling (LOU) samt erfarenhet av affärsförvaltning inom offentlig eller privat sektor, antingen från inköpssidan eller leverantörssidan.

Som individ värderar du ordning och reda högt. Med ditt noggranna och strukturerade arbetssätt tar du eget ansvar för ditt arbetsområde och är benägen att driva förändringar snarare än att enbart förvalta befintliga rutiner. Du är en lagspelare som prioriterar lagets framgång över dina egna intressen. Du har ett sinne för goda affärer och din nyfikenhet, kreativitet och analytiska förmåga är utmärkande drag hos dig. Ditt sätt att kommunicera är tydligt men vänligt och du uttrycker dig väl i tal och skrift. 

Vi letar efter en analytisk och nyfiken person. Denna roll innebär många kontaktytor både inom och utanför Region Stockholm, vilket kräver lyhördhet, god kommunikationsförmåga samt förmåga att bygga långsiktiga relationer. 

Vi vill betona betydelsen av dina personliga egenskaper i denna roll.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vår arbetsplats är i fräscha, moderna lokaler på Lindhagensgatan, Kungsholmen.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan bifoga ditt CV och personligt brev. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Ulrika Strömberg, ulrika.stromberg@regionstockholm.se alternativt 072-467 38 14.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2306
Kontakt
  • Ulrika Strömberg, 0724-673814
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-09

Tillbaka till lediga jobb