S:t Eriks Ögonsjukhus AB, Sjukhusövergripande

Är du en mångsidig, nyfiken och drivande person som söker ett samhällsviktigt uppdrag? Nu söker vi dig som vill leda och driva ett kommunikationsarbete på ett specialiserat ögonsjukhus med nationellt uppdrag, där målet är att förbättra tillgängligheten och kvaliteten inom ögonsjukvården.

 

Om oss

S:t Eriks Ögonsjukhus har ett tredelat uppdrag för vård, forskning och utbildning inom ögonområdet. Vår position är unik som landets enda ögonsjukhus. Vi har ett starkt varumärke och vår vision är att vara ett av världens ledande ögonsjukhus genom att ständigt förbättra och utveckla ögonsjukvården samt fördjupa kunskapen om ögat och synen genom forskning och utbildning.

 

Om tjänsten

Som kommunikationschef ansvarar du för sjukhusets interna och externa kommunikation. Du har en central roll i att utveckla och genomföra kommunikationsinsatser för att stärka bilden av S:t Erik som ett nationellt och internationellt centrum för ögonsjukvård, forskning och utbildning. Du leder ytterligare en kommunikatör och rapporterar direkt till vd. Tillsammans med övriga medlemmar i ledningsgruppen har du ett övergripande ansvar för sjukhusets utveckling.

 

Du kommer att hantera ett brett spektrum av kommunikationsuppgifter, från strategisk planering till operativt arbete. I ditt ansvar ingår att förvalta och utveckla varumärket, ha goda medierelationer och förmedla relevanta budskap till sjukhusets olika intressenter. Du representerar sjukhuset i kommunikationssamarbetet inom Region Stockholm och med Karolinska Institutet. Därutöver deltar du i det praktiska kommunikationsarbetet med innehållsproduktion, förvaltning och utveckling av kanaler samt stöttar verksamheten i kommunikativa frågor.

 

Kvalifikationer

  • Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom kommunikationsområdet, har dokumenterad ledarerfarenhet samt har arbetat minst fem år med breda kommunikationsuppdrag.
  • Du har förmåga att utifrån sjukhusets mål utarbeta strategier som kan omsättas i konkreta kommunikationsinsatser.
  • Du har erfarenhet av kriskommunikation och god förmåga att hantera eventuella kommunikationsutmaningar.
  • Du är en van och stilsäker skribent som kan skapa tillgängligt innehåll för alla typer av kanaler.
  • Du vet hur vi når ut på digitala plattformar och via våra konton i sociala medier.
  • Du har erfarenhet av att utveckla arbetsgivarvarumärken

 

Det är meriterande om du också har

  • erfarenhet av hälso- och sjukvård, liksom att ha verkat i en politiskt styrd organisation
  • kunskap och erfarenhet inom produktion av filmer och poddar.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, lyhörd, och strukturerad med en stark målinriktning. Du är tydlig och kommunikativ, och har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Du trivs med att samverka och arbeta tillsammans med andra för att uppnå konkreta resultat. Vidare behöver du vara kreativ och ha stor initiativförmåga för att kunna hantera olika utmaningar och driva innovation inom kommunikationsarbetet.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2291
Kontakt
  • Sten Kjellström, sten.kjellstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb