Medicinsk Enhet Klinisk fysiologi

För dig som är legitimerad läkare finns här möjlighet att dyka in i en inspirerande ST-läkartjänst inom Klinisk Fysiologi, där du inte bara får chansen att utforska ett brett spektrum av sällsynta sjukdomsfall, utan även att utveckla en djupgående fysiologisk förståelse genom vårt högspecialiserade vårduppdrag. 

Vi erbjuder

Karolinska universitetssjukhusets uppdrag med högspecialiserad vård ger dig möjlighet till att både lära dig att bemästra ett brett sjukdomspanorama och att uppnå stora patientvolymer av mer ovanliga patientgrupper vilket ger stora möjligheter att erhålla en fysiologisk kunskap med både bredd och djup.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Vid Klinisk Fysiologi på Karolinska Universitetssjukhuset utför vi diagnostik, forskning och utbildning i nära samarbete med våra remittenter. Med nästan 40 000 undersökningar årligen och knappt 100 medarbetare är vi en av de största fysiologklinikerna i landet. Vi bedriver även hjärtkateterisering och ultraljudsguidning vid olika interventioner. Vid kliniken bedrivs forskning inom hjärt-, kärl- och arbetsfysiologi tillsammans med Karolinska Institutet. 

Som ST-läkare hos oss kommer du att lära dig ett brett utbud av undersökningsmetoder inom bildgivande tekniker såsom ekokardiografi, kärlultraljud, omfattande hjärt-MR-diagnostik, nuklearmedicinsk hjärtdiagnostik, och i samarbete med thoraxröntgen CT-hjärta. Tjänstgöringen innehåller även arbets- och lungfysiologi inklusive ergospirometri, samt arytmidiagnostik (långtids-EKG, TILT). I dina arbetsuppgifter som ST-läkare hos oss ingår att genomföra och bedöma fysiologiska undersökningar, under handledning. I takt med ökad kompetens sker det i ökad grad av självständighet.

Kvalitet- och metodarbete är en viktig del av klinisk fysiologi och flera ST-läkare engagerar sig tidigt inom en sektion eller med ett eget ansvarsområde, med handledning från någon av våra duktiga specialistläkare. Då enheten är involverad i läkar-, BMA-, och sjuksköterskeutbildningen finns goda möjligheter till att undervisa.

Huvuddelen av ST-utbildningen äger rum på hemmakliniken, med sidotjänstgöring inom klinisk
specialitet, thoraxanestesiologi, radiologi och nuklearmedicin.

Jourarbete och ronder ingår på sikt.

Tjänsten innebär ST-utbildning i klinisk fysiologi och bedrivs i enlighet med Socialstyrelsen  målbeskrivning samt rekommendationer från Svensk Förening för Klinisk Fysiologi (SFKF). En utbildningsplan kommer att tas fram tillsammans med din ST-handledare. Tjänstgöringen är förlagd både till Solna och Huddinge. 

Vi söker dig som

 • har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt
  och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.
 • arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
 • gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
 • är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa.
 • arbetar bra med komplexa frågor. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation efter AT eller BT.
 • Språkkunskaper motsvarande C2 i svenska och minst C1 i engelska enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk. (se Medarbetarportalen)

Observera att BT inte är en integrerad del av denna ST. Du som söker måste genomgått AT eller BT för att vara behörig sökande.

Meriterande:

 •  Erfarenhet av kliniskt arbete inom klinisk fysiologi
 • Disputation eller annan forskningserfarenhet, gärna aktiv och inom fysiologi
 • Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation

Sex månaders provanställning tillämpas. Anställning av kandidater kan komma att ske fortlöpande under annonsens publiceringstid.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2050
Kontakt
 • Patrik Sundblad
Facklig företrädare
 • Adrian Gonon, Läkarföreningen, 08-12383384
 • Marcus Souraniemi, Läkarföreningen, 08-12370995
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb