Södersjukhuset AB, Specialistvård, Infektionskliniken-Venhälsan

Är du en person med goda ledaregenskaper som känner driv när medarbetare växer och verksamhet utvecklas

Vi söker nu en chef som tillsammans med en erfaren och utvecklingsorienterad vårdenhetschefkollega vill leda och driva våra avdelningar framåt i ett delat ledarskap. Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Infektionskliniken/Venhälsan har ca 130 medarbetare och har ett brett uppdrag inom sluten- och öppenvård.

Klinikens slutenvård består av två vårdavdelningar; avdelning 8 och avdelning 10, med totalt 36 vårdplatser. Lokalerna är funktionella och moderna med enbart enkelrum, varav ett flertal med sluss. Här vårdas patienter som bedöms vara i behov särskild infektionskompetens. Exempel på vanliga diagnoser är pneumoni, sepsis, endokardit, CNS-infektioner och infektioner hos patienter med nedsatt immunförsvar. På avdelning 8 har kliniken en dagvårdenhet för subakuta besök och återbesök.

På läkarsidan har Infektionskliniken ett brett konsultuppdrag på Södersjukhuset och gentemot primärvård och geriatrik i upptagningsområdet.

Venhälsan är klinikens stora öppenvårdsmottagning med uppdrag inom HIV, STI samt Pre-expositionsProfylax (PrEP) mot HIV. Vårt venerologiska uppdrag riktar sig till målgruppen män som har sex med män (MSM).

Infektionskliniken/Venhälsan bedriver en omfattande FoU-verksamhet och har en nystartad forskargrupp under KI SÖS. Studenter från sjuksköterske- och läkarprogrammet är en välkommen del av den kliniska vardagen. Från och med höstterminen 2024 kommer uppdraget inom läkarprogrammet öka med momentansvar för Infektionskursen.

Vi har senaste året startat upp flera samarbetsprojekt för att ge våra slutenvårdspatienter bästa möjliga vård och förenkla i vårdövergångarna. Dels har vi projektet ”Infektionsgeriatrik” tillsammans med Ersta geriatrik, dels har vi ”OPAT-projektet” där patienter med behov av intravenös antibiotika i hemmet kan få det via våra ASIH-samarbetspartners.

Vår klinik är välbemannad, har ett gott och prestigelöst arbetsklimat och har vind i seglen. Vi är inne i en dynamisk period med fokus på verksamhetsutveckling och siktar högt både avseende arbetsmiljö och patientsäkerhet.

Om tjänsten

Efter lång och trogen tjänst, så har en av slutenvårdens chefer valt att lämna över stafettpinnen och vi söker nu hennes efterträdare.

Som vårdenhetschef ansvarar du för avdelningens dagliga drift, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Rollen innebär personalansvar för sjuksköterskor, undersköterskor och måltidsansvariga på vårdavdelningarna. Medarbetargruppen består av drygt 70 medarbetare där ni båda vårdenhetschefer har ca 35 medarbetare var. I den dagliga styrningen har du och din vårdenhetschefskollega delat ansvar där all er personal roterar mellan avdelningarna och där riktlinjer, rutiner och stödjande funktioner är gemensamma för de två avdelningarna. Som vårdenhetschef förväntas du ha en fot i det kliniska arbetet och ta pass emellanåt till exempel under semesterperioden.

Båda vårdenhetschefer kommer tillsammans i dialog med verksamhetschefen arbeta fram ert gemensamma arbetssätt och eventuell uppdelning av ansvarsområden. Ni kommer erbjudas handledning för att utveckla ert ledarskap tillsammans.

Ledningsarbetet inom slutenvården inkluderar nära samarbete med avdelningarnas enhetsledare (2 st), vårdutvecklare/patientsäkerhetssamordnare, omvårdnadsledare, bemanningsassistent samt medicinskt ledningsansvarig läkare. Därtill finns verksamhetsområdes stabsfunktioner i form av verksamhetsutvecklare, IT-samordnare, HR-partner och controller för att stödja dig i rollen.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp, där du förväntas ta aktiv del i hela klinikens resultat och utveckling.

Vid start får du ta del av Södersjukhusets gedigna introduktionsprogram för chefer och du kommer fortlöpande ges möjlighet till vidareutveckling inom ditt chef- och ledarskap.

Vi söker dig som

 •  är leg. sjuksköterska med aktuell klinisk kompetens
 • har tidigare erfarenhet som chef i vårdmiljö

Meriterande är

 • erfarenhet av att leda slutenvård
 • erfarenhet av infektionssjukvård
 • erfarenhet av att framgångsrikt ha lett förändrings- och förbättringsarbete

För att lyckas i rollen

 • är du trygg, lyhörd och flexibel samt har god samarbetsförmåga
 • är du tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet och tar vara på medarbetarnas kompetens
 • är du kommunikativ och synlig med fokus på en rak och öppen dialog
 • är du intresserad av kvalitetsfrågor och ser forskning och utbildning som viktiga och stimulerande uppdrag
 • är du mål- och resultatinriktad, med en god organisatorisk förmåga och lösningsfokus
 • har du goda HBTQ-kunskaper, ett öppet sinne och ser värdet i människors olikheter

Personliga egenskaper

 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet 

Villkor

Tillsvidareanställning som leg sjuksköterska med tidsbegränsat chefsförordnande som vårdenhetschef 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 25 april 2024. Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten 

Välkommen att kontakta verksamhetschef Ingrid Ziegler

Tel: 0701764846

 

 

  Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2013
Kontakt
 • Ingrid Ziegler, 08-12363465
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet centra söder, 070-4843310
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb