Medicinsk Enhet Huvud- hals- lung- och hudcancer

Vi söker dig specialist inom Öron-, Näs och Halssjukdomar med huvudhalscancerinriktning som vill verka i en stimulerande miljö där du är med och driver vården framåt och handleder och inspirerar nästa generations läkare samtidigt som du utvecklas professionellt.

Vi erbjuder

Du kommer att vara en del av ett engagerat team i en miljö som präglas av att driva vården för våra patienter framåt. Hos oss är klinisk utbildning och handledning av yngre kollegor en viktig del av vårt dagliga arbete där du kommer att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vi erbjuder dig goda möjligheter till egen forskning. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Cancersjukvården inom Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet är sedan 2020 ett ackrediterat Comprehensive Cancer Centre av OECI, Organization of European Cancer Institutes. Inom Medicinsk Enhet Huvud-, Hals-, Lung- och Hudcancer, finns tre patientflöden: Lungcancer, Huvud-halscancer och Melanom/Okända primärtumörer samt ST utbildning inom Onkologi.

Vi på Huvud- Halscancersektionen är ett team om totalt 15 ÖNH-läkare. Vi gör avancerade ingrepp inom huvud-hals regionen och samarbetar nära med onkologer som har lång och bred erfarenhet av strål- och brachyterapi. Vi har sedan länge välarbetade rutiner och ett väletablerat tvärprofessionellt arbetssätt med övriga kompetenser involverade i våra patienters vård.

Som biträdande överläkare/överläkare hos oss kommer du att bedöma och utreda patienter inom öppen-och slutenvård och kirurgiskt behandla de samma. Även handläggande av benigna ÖNH-tillstånd samt jourverksamhet ingår i arbetet.

I tjänsten ingår också att vara delaktig i pågående kliniska studier.

Vi söker

Vi söker dig med intresse av forskning, som är engagerad i utbildning genom klinisk undervisning och handledning samt tilltalas av arbete inom en tvärdisciplinär konstellation.  

Utöver detta söker vi dig som: 

 • Förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Är en kunskapsresurs för andra.
 • Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Öron-, Näs och Halssjukdomar.
 • Bred erfarenhet inom Huvud-Halskirurgi
 • Vana vid att handlägga patienter inom specialiserad öppen-och slutenvård 

Meriterande:

 • Erfarenhet av forskning
 • God akademisk kompetens, gärna disputerad
 • Erfarenhet av undervisning
 • Tidigare arbetserfarenheter från universitetssjukhus

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter..

För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring enligt ovan. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.
Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1923
Kontakt
 • Alexandra Elliot, 08-12376126
Facklig företrädare
 • Una Kjällquist, Läkarföreningen, una.kjallquist@regionstockholm.se
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb